Oreo

DIY | Bak je eigen goddelijke Oreo cheesecupcakes…

Een echte keukenprinses zal ik wel nooit gaan worden, maar in het bakken krijg ik tegenwoordig steeds meer plezier.
Voordat Edwin en ik gingen samenwonen spraken we af dat we voortaan elke zondag wat lekkers zouden bakken. Ik kreeg dan ook het boek Rudolphs Bakery, waar overheerlijke bakrecepten instaan.

Maar je raad het vast al, van het bakken kwam eigenlijk nooit iets. Tot ik een tijdje terug mijn eerste baksel maakte, en ik er achter kwam dat het eigenlijk best wel leuk vond.
Afgelopen weekend had ik dus weer zin om wat lekkers te gaan maken. De zoektocht naar een lekker recept begon.

Oh my…. ik kwam het overheerlijke recept van deze goddelijke Oreo cheesecupcakes tegen. Nadat ik de nodige boodschappen had gedaan, reed ik nog even langs de Hema om een muffinvorm te kopen. Terwijl Liam heerlijk op zijn bedje lag te slapen, kon ik eindelijk aan de slag. Toen ze klaar waren kon ik mijzelf maar met moeite inhouden om ze niet allemaal tegelijk op te willen eten.

En nu ik er zelf lekker van heb kunnen smullen, wil ik jullie dit goddelijke recept natuurlijk niet onthouden…


‘People who love to eat are always the best people.’
Julia Child

Oreo

Oreo cheesecupcakes

Ingrediënten voor ± 8 stuks

  • eieren
  • 50 gram suiker
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram (vanille) kwark
  • een rol Oreo koekjes

Bereiding

  • Verwarm de over op 150 graden.
  • Klop de eieren met de suiker, de roomkaas en de kwark tot een glad beslag.
  • Bewaar 8 Oreokoekjes, hak de rest fijn en meng dit door het beslag.
  • Pak een muffinvorm en leg daar een cupcakevormpje in.
  • Op de bodem van het cupvakevormpje leg je een koekje.
  • Verdeel het beslag over deze vormpjes.
  • Bak het geheel in 30-35 minuten gaar.
  • Laat de cupcakes afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • Na het bereiden zijn ze ongeveer 3 dagen houdbaar.

Heel veel smulplezier…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge