Weken

24 weken zwanger, eindelijk een update…

Ondertussen tikte ik van de week al weer de 24 weken van mijn zwangerschap aan. Een nieuwe mijlpaal, aangezien ons kleine frummel nu dus in principe levensvatbaar is. Mocht de kleine man nu ter wereld komen, zullen de artsen er alles aan doen om de kleine in leven te houden. Maar goed voorlopig mag hij nog wel een aantal weken blijven zitten.

Update 

Aangezien ik de laatste tijd niet heel erg actief ben weten jullie niet zo heel veel van mijn zwangerschap. Het wordt dus hoog tijd dat ik jullie eens een update ga geven.

Hormonen

Ook in deze zwangerschap mag ik absoluut niet klagen. In het begin had ik wel wat last van vermoeidheid en ook m’n eetlust veranderende. De trek naar vette hap werdt namelijk alleen maar meer. Maar naarmate het tweede trimester in zicht kwam verdween dat allemaal wat naar de achtergrond. Voor nu zijn het voornamelijk mijn hormonen die met me aan de loop gaan, af en toe ben ik echt een wandelende tijdbom. Maar ook dat gaat hoop ik weer over nadat de kleine man geboren is. Zo niet dan weten we wat mij te doen staat.

Een jongetje

Naar het geslacht was vooral ik heel nieuwsgierig en boekte dan ook een pretecho bij een echopraktijk. Deze lieten we met 15 weken doen. Na enig speurwerk bleek dat we weer een jongetje mogen verwachten, Liam krijgt er dus een broertje bij. We proberen hem natuurlijk overal zoveel mogelijk bij te betrekken maar tot nu toe interesseert het hem niet zo heel veel. Hij weet heel goed wat er in mijn buik zit, maar uit zichzelf zal hij er niet echt aandacht aan schenken. Iets wat van mij ook helemaal niet zo hoeft hoor. 

Schopjes

Rond de 17 weken voelde ik voort het eerst de kleine man schoppen. Heel apart aangezien mijn placenta bij Liam aan de voorkant lag en ik hem dus heel weinig gevoelt heb. Hoewel ik het af en toe best vervelend vindt aangezien hij voornamelijk richting mijn blaas schopt, kan ik niet wachten tot je ook van buiten de schoppen nog beter gaat zien.

De 20 weken echo

Het geslacht wisten we natuurlijk al dus die spanning en nieuwsgierigheid die we destijds met Liam hadden was nu weg. Nu was het verder een belangrijke controle hoe het ons mannetje zou vergaan. Gelukkig is de kleine man goedgekeurd, alles zit er op en aan en hetgeen wat dicht hoort te zitten zit dicht. Ook zit hij verder op een mooie groeiende lijn.

24 weken zwanger

Nu ik dus 24 weken zwanger ben heb ik nog steeds geen bijzondere klachten. Wel neem ik sinds een aantal weken (als ik het niet vergeet) lactulosestroop in. Dit omdat ik af en toe wat pijn in m’n buik heb wat door m’n darmen komt. Ook heb ik al een tijdje dat het wat gevoelig is rond mijn navel, niet zo heel gek aangezien er natuurlijk vanalles gebeurd. Maar in mijn geval is het heel misschien een navelbreuk, maar dat bekijken wel wel weer verder als ik eenmaal bevallen ben. Verder hoop ik in deze voortgang mijn zwangerschap maar voort te zetten. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge