Beau Five Days Inside het brandwondencentrum…

Gisteravond zat ik naar het RTL programma Beau five days inside te kijken. Een programma wat ik eigenlijk niet gevolgd heb, maar dit keer hadden de voorstukjes mijn aandacht getrokken. Deze keer was Beau namelijk 5 dagen lang in het brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis.

Nachtmerrie van elke ouder

In deze aflevering kwamen de meest verschrikkelijke beelden en verhalen voorbij. Zo ook de nachtmerrie van elke ouder, een kindje wat verbrand raakte door een kopje kokend hete thee en een kindje wat verbrand raakt door een steekvlam. Dingen waar je je als ouder voor de rest van je leven schuldig over blijft voelen, en waarbij je alleen maar denkt hoe had ik dit kunnen voorkomen. Dingen die je als ouder nooit hoopt mee te maken, maar het is wel iets wat ons gezin allemaal kan treffen. Want hoe goed je ook oplet, een ongeluk zit in een klein hoekje.

Struikelpartij

Ik ben echt niet de enigste moeder die zegt haar kop gloeiend hete thee op de salontafel neer te zetten terwijl Liam lekker door het huis heen banjert. En waar je in het begin als je kindje echt klein is, misschien nog even je kop thee vasthoud doe je dat op een gegeven moment niet meer. Een kind hoort op een gegeven moment te weten dat het warm is en dat die overal van af moet blijven. Toch blijven ze altijd nieuwsgierig, vliegensvlug, druk en soms ook redelijke onhandig. Want ook een struikelpartij tegen de tafel en dus tegen je kop thee oid kan flinke brandwonden veroorzaken.

Brok in mijn keel

Waar ik echt een brok van in mijn keel kreeg, was dat een arts vertelde dat er soms kindjes zijn die het ondanks alles niet overleven. Dat de brandwonden en/of complicaties zo erg zijn dat er op een gegeven moment niks meer aan te doen is.
Terwijl ik dit schrijf kijk ik naar Liam die lekker op de bank ligt, alleen maar hopend dat hem zoiets nooit zal overkomen.

2 thoughts on “Beau Five Days Inside het brandwondencentrum…

    1. Ja ik heb de rest eigenlijk niet gezien, maar begreep dat er inderdaad op alle andere afleveringen alleen maar lovende reacties kwamen.
      Vind wel dat hij het sowieso goed doet, ook niet bang zijn emoties te tonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge