De dagen aftellen met de Sinterklaas aftelkalender…

Yes Sinterklaas komt weer bijna aan in ons Nederland aan, dat betekend dat er af en toe een schoentje gezet mag worden. Maar hoe vaak ga je dat doen? Het moet natuurlijk wel leuk blijven en tenslotte zijn we geen filantropische instelling. Met een aftelkalender kan je hier op een leuke manier samen met je kindje afspraken over maken. Tenslotte kan Sinterklaas natuurlijk niet iedere avond bij het elk kindje langs komen.

Aftelkalender

Vorige jaar was ik op zoek naar een leuk shirtje voor Liam om destijds de zwangerschap aan de opa’s en oma’s bekend te maken. Terwijl ik door de site scrolde, zag ik een leuke Sinterklaas aftelkalender voorbij komen. Ik printte hem uit en plakte hem op de kledingkast van Liam. Samen elke avond aftellen tot pakjesavond, maar ook om te kijken of het schoentje al gezet mocht worden. Ik had een rondje om de dagen gezet dat z’n schoentje gezet mocht worden en de dagen kruisten we af. Maar eigenlijk is het voor de kids natuurlijk veel leuker om stickers te mogen plakken. Bij de Hema kan je voor €1,- leuke stickers kopen om de dagen af te tellen. Het schoen stickertje kun je dan bijvoorbeeld gebruiken om aan te tonen wanneer het schoentje gezet mag worden.

Ook dit jaar ben ik weer gaan zoeken en kwam op verschillende sites leuke free sinterklaas printables tegen. Zo kun je op de site printcandy handige sint labels vinden en een super leuke aftelkalender. Op de site liefsvancindy vind je naast kinderkleding en accessoires dus ook een super leuke banner en slinger, maar ook de handige aftelkalender. Mocht je deze niet leuk vinden, dan kan je altijd nog verder googelen dan kom je er vast nog veel meer tegen. Als je deze dan allemaal hebt uitgeprint is het nog leuk om je kind er met de kleurtjes op los te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge