De bevalling deel 1

Ik vertel in 2 delen de weg naar de bevalling. Vandaag deel 1.

Maandag 8 juni: Werd ik wakker met flinke hoofdpijn, Edwin maakt zich een beetje zorgen en zei dat ik de verloskundige moet bellen (hoofdpijn kan een teken zijn van zwangerschapsvergiftiging). Eigenwijs dat ik ben zeg ik dat dat niet nodig is, woensdag moet ik toch op controle ik zeg het dan wel tegen de verloskundige. Halverwege de ochtend word het maar niet minder, Edwin is een rondje op de motor doen en ik besluit om toch maar even te bellen. De verloskundige is in de buurt en besluit gelijk om langs te komen. Ze luistert naar het hartje en controleert mijn bloeddruk, het hartje klink goed alleen mijn bloeddruk ligt wat hoger. Heel mijn zwangerschap lag die rond de 110/65, behalve de laatste 2 weken toen lag die rond de 130/80 duidelijk hoger dan normaal. Volgens de verloskundige toen niks om me druk over te maken, zolang ik me verder goed voelde en geen sterretjes zag was er niks aan de hand. Ik heb allebei de keren gewoon de verkeerde verloskundige gehad, (was het zwanger zijn toen zo zat en vroeg elke keer of ze wilde toucheren dat doen ze pas vanaf 41 weken zei ze). Maar goed nu had ik dus een andere en die vertrouwde het niet en belde gelijk naar het ziekenhuis dat ik er aan zou komen om een ctg-scan te maken hiermee word de hartslag van de baby in de gaten gehouden maar er word ook gekeken of er al weeënactiviteit is. Ik had nog even snel mijn moeder gebeld over hoe of wat. Daarna hup snel de auto in op naar het ziekenhuis benieuwd wat er gaande was. Uiteindelijk bleek ik hier ongeveer een bloeddruk van 140/90 te hebben, maar had nog geen weeën. Na ruim een half uur aan het apparaat gelegen te hebben kwamen de gynaecoloog en verloskundige binnen, hij had met de verloskundige overlegt om me maar in te gaan leiden om geen risico te lopen en toch bijna 40 weken was. Ik moest me de volgende dag om 4uur ‘S middags melden om een ballonkatheter te plaatsen, ze legden precies uit hoe en wat het zou inhouden. We reden vol spanning naar huis we zouden nu eindelijk binnen een paar dagen onze kleine man vast kunnen houden. Op de terug weg belde ik eerst mijn ouders dat ze snel oma en opa zouden worden daarna mijn zus en schoonouders.

IMG_2643-0
Aan de ctg-scan

 

Dinsdag 9juni: 16:00uur melden we ons aan de balie. Ik kom om ingeleid te worden zei ik. We moesten nog even wachten, maar al gouw mochten we naar een kamertje waar ik weer aan de ctg ging om te kijken hoe of wat. Nog steeds zat mijn bloeddruk rond de 130/85. Na weer een half uur kwam ze terug met de ballonkatheter, ik werd er een beetje bang van, het zag er zo stom uit. Dat ding word ingebracht en daarna word hij opgevuld met steriel water dan blijft er een soort hanenpoot tussen je benen bungelen. Deze katheter zorgt ervoor dat je ontsluiting krijg, hij moet er vanzelf uitvallen als je 3cm ontsluiting hebt. Na het inbrengen moest ik weer aan de ctg om te kijken hoe de baby reageerde, die reageerde nog goed. We hadden nu een afspraak staan voor de volgende ochtend half 8, ik mocht nu zelf kiezen of ik hier bleef slapen of dat ik nog naar huis ging. Ik besloot ondanks dat ik alles al bij me had om toch nog lekker thuis te gaan slapen.

Morgen kunnen jullie deel 2 lezen.

Liefs Mèlanie

2 thoughts on “De bevalling deel 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge