lekker

Een lekker groot glas warme chocolademelk… (diy)

Nu de avonden steeds langer gaan worden, en het ook steeds vroeger donker wordt vind ik het nog lekkerder om heerlijk met een kleedje op de bank neer te ploffen. Mijn social media te checken, tv kijken of lekker te bloggen. Terwijl Edwin dan aan het werk is en Liam lekker op bed ligt te slapen, steek ik ook nog regelmatig lekkere geurkaarsjes aan en geniet van deze donkere dagen. Met een groot kop thee kruip ik dan helemaal weg onder mijn dekentje ver van de kou en het druilerige weer.

Lekker

Terwijl ik van de week op de bank zat, kreeg ik opeens een heel erg winters gevoel en had opeens trek in een lekkere grote beker warme chocolademelk. En dan geen kant en klare, waar zo’n chemisch smaakje aan zit, nee gewoon lekker zelfgemaakte chocolademelk. Gelukkig had ik de benodigde ingrediënten hiervoor in huis, en kon ik dus snel aan de slag…

Chocolademelk maken is niks moeilijk aan, maar voor degene die het niet weten deel ik hierbij het hoe of wat.

Diy

Wat heb je nodig:

  • (Half) volle melk/sojamelk/amandelmelk
  • Een reep chocolade (welke smaak je ook maar lekker vind)
  • Steelpannetje
  • Een dubbelwandig glas/beker/kopje
  • Lepel

LekkerAan de slag

  • Verwarm de melk al roerend in een pannetje.
  • Breek wat brokken chocolade en leg deze in een glas/beker/kopje.
  • Giet de warme melk over de chocolade en roer deze zachtjes door.
  • (Als je het in huis hebt kun je natuurlijk nog een flinke toef slagroom met wat cacao of marshmallows erop aanbrengen. Of wat dacht je van een scheutje rum of lekkere speculaaskruiden?)
  • Klaar is je zelfgemaakte warme chocomelk…

Geniet ervan!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge