expat mama in Finland

Win het super leuke boek expat mama in Finland… (winactie gesloten)

Het expat leven, iets waar ik altijd veel bewondering voor heb. Het heerlijke veilige leventje van onder andere familie en vrienden opgeven voor het werk van je partner. Een keuze die je niet zo èèn twee drie maakt, aangezien je meestal toch wel voor minimaal een jaar in het buitenland zit. Verhuizen naar een vreemd land, waar je je aan moet passen aan de taal en cultuur. Waar je niemand kent en niet precies weet waar je terecht komt. Maar gelukkig hebben we dan altijd in deze tijden een telefoon die aan onze hand geplakt zit. Waar we onze grote vriend Google(maps) kunnen raadplegen. Of waar we met een druk op de social media knop al in verbinding staan met dierbaren, de ideale tool om het afscheid en gemis soms iets draaglijker te kunnen maken.

Een draai aan je nieuwe leven geven

Terwijl je partner heel de dag aan het werk is, is het noodzaak om weer een draai aan je nieuwe leven te gaan geven. In een land waar je niemand kent, zullen er toch gauw vriendschappen gesloten moeten worden. Een goede supermarkt en een school voor de kids vinden. Maar ook alvast een dokter en tandarts zoeken is, aangezien je die vaak op de meest onverwachte momenten heel hard nodig hebt.

Expat mama in Finland

Waar het ene expatgezin verhuisd naar een heerlijk warm land, hele dagen in jurkjes, korte broeken en op slippers loopt. Ploegt het andere gezin zich de helft van het jaar door de kou en een dik pak sneeuw. En van dat ploegen door de sneeuw weet Gaby dan weer alles van. In haar boek expat mama in Finland verteld ze hoe ze samen met haar gezin voor het werk van haar partner naar het buitenland verhuisd. Hoe ze omgaat met de dagelijkse dingen in het gezin, maar ook hoe ze te maken krijgt met enkele ongemakken van het land.

Ondertussen heb ik het boek al van haar mogen lezen, en ik kan met recht zeggen het is een heel leuk boek geworden. Het zijn korte hoofdstukken en leest daarom gemakkelijk weg. Het boek is herkenbaar en ze heeft het vlot en met de nodige humor geschreven. Je leeft gelijk met het gezin mee…expat mama in Finland

Doe mee en win

Ben je nieuwsgierig geworden hoe het Gaby en haar gezin vergaat? Dan kun je vanaf vandaag het boek op haar site bestellen. Vanaf 14 april is haar boek ook via bol.com en in de boekhandels te verkrijgen. Maar ook ik mag een exemplaar van het boek weggeven, wat moet je hier voor doen?

  • Like de Facebookpagina van MamavanLiam
  • Laat hieronder in een reactie (met een geldig e-mailadres) achter waarom en naar welk land jij zou willen gaan.
  • Dit mag overigens ook op Facebook zijn.
De winactie loopt tot en met 13.04.2018. De winnaar van het boek krijgt persoonlijk bericht van mij.

11 thoughts on “Win het super leuke boek expat mama in Finland… (winactie gesloten)

  1. Lijkt mij waanzinnig leuk om dit boek te lezen. Ben namelijk zelf ook half expat. Wij verblijven op dit moment half aan de Costa wel Sol en in Nederland. Ben benieuwd of we tegen dezelfde.dingen aanlopen en hoe zij dit hebben opgelost. Doe dus graag mee met de winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge