Osteopaat

Helpt een osteopaat dan echt bij alle problemen..?

Vorige jaar vertelde ik dat Liam nogal wat slaapproblemen had. Elke nacht werd hij hysterisch wakker. Na een tijdje dacht ik dat ik de gouden oplossing gevonden had. Elke keer als Liam s’nachts wakker werd, vertelde ik hem dat ik mijn tanden zou gaan poetsen en dat ik daarna naar hem toe zou komen. Alleen deed ik dat niet en dook lekker mijn eigen bed in. Deze manier hielp en viel hij weer lekker in slaap, totdat het na een tijdje allemaal weer van voor af aan begon. Ik was het zo zat en het brak ons zo op, dat we weer hulp zijn gaan zoeken bij een osteopaat.

Lees ook: Consultatiebureau, Fysiotherapie en Osteopaat

Naar de osteopaat

Als je op Wikipedia zoekt wat osteopathie is vind je het volgende: Osteopathie is een alternatieve geneeswijze, die van de veronderstelling uitgaat dat een verminderde beweeglijkheid van weefsels en structuren in het lichaam een nadelige invloed op de gezondheid heeft. Osteopaten zouden in staat zijn om een dergelijke dysfunctie met hun handen op te sporen en weer beweeglijker te maken.

Een behandelmethode die eigenlijk best apart lijkt, maar die (bij ons) toch zeker wel effectief is.
We gingen naar de osteopaat en daar bleek dat Liam voor het slapen gaan met zijn hoofd zogezegd nog in de 5e versnelling zat. Deze kon hij zelf niet naar de 1e versnelling krijgen en had daar hulp bij nodig.
De osteopaat had 4 behandelingen nodig om Liam zijn lijf weer wat rustiger te maken. Hij duwde, masseerde en wreef voornamelijk over zijn buik. Ook moesten wij zelf elke avond voor het slapengaan over zijn hoofd, buik en voeten wrijven. Na een paar weken hadden we weer onze eigen schone slaper in huis.

Na deze behandelingen hebben Edwin en ik wel afgesproken, mocht Liam over een tijdje weer niet lekker in zijn vel zitten, dan blijven we er niet mee rondlopen maar bellen we gewoon gelijk de osteopaat weer. Voor ons maar ook zeker voor Liam was dit echt een uitkomst

 

4 thoughts on “Helpt een osteopaat dan echt bij alle problemen..?

    1. Ik moet eerlijk zeggen ik had er wel een hard hoofd bij hoor, want wat had deze behandelmethode te maken met de het gene waar Liam last van had.
      Maar ach het heeft gelukkig geholpen en ben er heel blij mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge