Het puf kado, een Amerikaanse traditie…

Tegenwoordig komen er steeds meer verschillende tradities uit andere landen overgevlogen. Zo ook de Amerikaanse traditie die natuurlijk vooral een hele grote hit is onder de celebrities: het pufkado of perskado, bevallingskado, kraamgoud en zo zijn er misschien nog wel veel meer namen voor.

Zo kreeg bijvoorbeeld ontwerpster Rachel Zoe na de geboorte van haar zoontje een 10-karaat diamanten ring van maar liefst 250,000 dollar van haar man.

Persoonlijk had ik nog nooit van dit gehoord, tot ik destijds een vriendin had die beviel en wat van haar vriend kreeg. Tja voor sommigen klinkt zo’n kado iets wat overdreven, toch vind ik het zelf een hele mooie gedachte. Als mama heb je tenslotte 9 maanden lang een heel klein en bijzonder mensje bij je gedragen, verschillende kwalen moeten doorstaan en vervolgens een geweldige topprestatie geleverd. Dus uiteindelijk mag dat dan toch best beloond worden? En dan hoeft het echt niet zoiets als van de sterren te zijn waar je een lening voor af moet sluiten, maar gewoon iets kleins. Het gaat ook maar om het gebaar, hoe trots je bent op je vrouw…

Zelf ben ik nog een nachtje in het ziekenhuis gebleven, dus op de dag van thuiskomst viel hier de dvd 50 shades of grey op de deurmat. Edwin had die voor mij besteld haha, hoewel dit inprincipe niet mijn pufkado was, had dit ook goed geweest hoor. Uiteindelijk werd ik 12 dagen na de bevalling van Liam èn op mijn verjaardag ten huwelijk gevraagd met een super mooie ring. Ook dit was niet officieel mijn pufkado, maar ik beschouw het stiekem wel een heel klein beetje zo. In plaats van baargoud zou ik het dan baarwitgoud moeten noemen😉

Ik ben eigenlijk wel benieuwd of jullie een pufkado hebben gekregen. Laat het mij hieronder maar in een reactie weten… 

 

Volg je mij ook al op Facebook, Instagram en Bloglovin? 

 

2 thoughts on “Het puf kado, een Amerikaanse traditie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge