zindelijk

Hoog tijd om de kleine man eens zindelijk te maken…

Aangezien Liam volgende week alweer drie jaar wordt, word het hoog tijd om de kleine man eens zindelijk te gaan maken. Want zo hoort dat toch? Veelal hoor en lees ik verhalen van moeders waarvan het kindje al voor de derde verjaardag overdag zindelijk is. Iets waarop ik zeker niet jaloers ben hoor. Ieder op zijn tijd en jongetjes zijn nou eenmaal vaak wat minder snel. Maar toch ondanks dat hij er maar iets van 4 op een dag verslijt scheelt het toch weer de nodige centen op die rot pampers, en elke keer als je op stap wil moet je alles weer bijvullen..

Heeft het überhaupt zin?

Toch vraag ik mijzelf soms weleens af hoe doen die dat dan? Een aantal keer per dag zet ik Liam op de wc of hij klimt er zelf op, hij doet een plasje en veegt dan de laatste druppel af. Maar het is dan wel omdat ik hem op de wc zet, zelf geeft hij echt niet aan dat hij naar de wc moet. Ook vind hij het volgens mij nog niet eens echt vies dat zijn pamper vol zit, aangezien hij niet altijd aangeeft dat hij iets gedaan heeft. Ook wanneer ik hem weleens (zelden) in z’n nakie door de tuin laat banjeren, wat overigens een hele strijd is, merkt hij niet dat hij een straaltje langs z’n benen laten lopen. Heeft het dan überhaupt al wel zin om pogingen te doen om hem zindelijk te maken?

Lees ook: Jaloezie of onzekerheid?

Te laat begonnen

Via een mail van de ouders van nu bedacht ik mij om over dit onderwerp te schrijven. Want volgens hen ben ik eigenlijk al te laat begonnen met zindelijk worden. De ideale leeftijd ligt namelijk tussen de 18 en 20 maanden, nou die zijn we natuurlijk allang gepasseerd. Maar goed het is wat het is. De tips die zij verder geven volg ik allemaal al een tijdje dus we zijn op de goede weg. Toch ben ik ook nog even verder gaan Googelen, daar kwam ik een tip tegen waarbij je eerst een onderbroek aandoet en dan pas de luier. Best weird maar goed, doordat de onderbroek minder absorbeert  voelen ze toch dat ze iets gedaan hebben en zullen ze het sneller aangeven dat ze ook echt wat gedaan hebben. Oké ik ben wel een beetje een luie moeder die niet heel de tijd zin heeft om met een dweil achter Liam aan te moeten lopen, of 10x op een dag schone kleren aan moet trekken. Als ik dit nou wel had gedaan of zou doen zouden we misschien al wel een stapje verder zijn. Maar goed deze tip lijkt mij dus toch echt wel ideaal. Je zal alsnog een paar keer per dag een schone onderbroek aantrekken maar ach, met de luier erover wordt de schade toch wat beperkt. Deze tip ga ik binnenkort toch maar eens uitproberen want wie weet is dit voor ons wel de gouden tip. Mocht dit ook niks zijn kan ik altijd nog op Pinterest een leuke plaskalender uitprinten en overstappen op de beloningen. 

No stress

No stress en het is geen wedstrijd, ik wacht anders gewoon rustig af. Zolang hij er zelf nog geen behoefte aan heeft, ga ik hem ook zeker niet teveel pushen. Dit zal net als alles alleen maar averechts werken en zal het waarschijnlijk voorlopig nog niet lukken. Voordat hij vier is en naar de basisschool gaat zal het ons vast wel gelukt zijn.

Hoe oud was jou kindje toen hij/zij zindelijk was en hoe is het jullie gelukt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge