Ik ben altijd moe, behalve als ik slaap dan valt het wel mee…

Vrijdagavond vond ik opeens inspiratie voor dit artikel. Niet wetende dat ik het artikel niet af zou kunnen typen, omdat er veel aandacht van mij gevraagd zou worden…
Toen ik vrijdag om half 10 uit mijn werk kwam en mijn schoonmoeder bij ons thuis aan het oppassen was, hoorde ik buiten Liam al huilen. Ik haalde al een diepe zucht want was bang voor een lange avond.

Een enge droom

Was hij wakker geworden van een enge droom en zou hij daarna snel weer bij mama veilig in haar armen in slaap vallen? Had hij last van zijn tanden en kiezen? Geen idee…. ik haalde hem uit bed en ging lekker op de bank met hem zitten. Liam stopte zijn duim in zijn mond en met zijn andere handje friemelde hij aan zijn oor. Zo keken wij samen naar the Voice of Holland. Na een half uur sliep hij nog niet, en werd hij eigenlijk alleen maar actiever.
Toen Edwin uit het werk thuis kwam ben ik lekker gaan douchen en is hij even met Liam gaan zitten. Ik had gehoopt dat als ik uit de douche zou komen Liam zou slapen, maar nee hoor hij had er echt geen zin in. Ik nam hem mee bij ons op bed, zou hij dan nu wel in mijn armen in slaap vallen? Nee hoor nog steeds niet, deze eigenwijze dreumes wilde nog lekker de bloemetjes buiten gaan zetten.

De wekker stond voor 07:00 uur ingesteld dus Edwin en ik wilden heel graag gaan slapen. Maar Liam hield ons ook uit onze slaap. Dat ik uiteindelijk om 03:00 uur besloot om maar op de bank te gaan slapen (het logeerbed ligt vol spullen). We hadden toen alle drie nog geen oog dicht gedaan. Om 03:45 hadden we zoiets van, weet je wat dan maar een zetpil erin. Wie weet slaapt hij dan wel. En ja hoor daarna vielen wij alle drie in slaap tot de wekker ging… Het was een korte en vermoeiende nacht.

Verlatingsangst

De laatste tijd gebeurd het steeds vaker dat Liam moeite heeft met slapen, hij roept dat hij moe is en wrijft in zijn ogen. Maar we hoeven de trap nog maar op te lopen of we doen zijn slaapkamerdeur open en hij zet het al keihard op een huilen en roept hij alleen maar mama en beneden. Hij wil dan alleen maar veilig bij mij zijn.
Wil hij niet naar bed, durft hij niet of is het misschien verlatingsangst?

Natuurlijk proberen we hem wel elke keer op bed te leggen, maar na een aantal keer overstuur huilen weet je wel dat hij niet in zijn bedje in slaap gaat vallen. Het enigste wat Liam dan wil is mama…
Zolang er regelmatig van die dagen zijn dat Liam niet naar zijn bedje wil, houdt ik hem lekker warm in mijn armen tot hij heerlijk in slaap valt. En stiekem geniet ik daar dan toch wel weer van…

2 thoughts on “Ik ben altijd moe, behalve als ik slaap dan valt het wel mee…

    1. ja dat is het ook… Nee als hij weer eens zo’n bui heeft wil hij alleen maar in mijn armen zijn. Hopen maar dat het een fase is, die snel over is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge