Nijntje, een lief klein konijntje…

‘Nijntje
Een lief klein konijntje
Nijntje
Een pienter konijntje
Nijntje
Een knuffelkonijntje’

Het lieve kleine konijntje bedacht door Dick Bruna, wie kent haar niet..? Volgens mij is bijna elke kind wel groot geworden met de vele leuke verhaaltjes van Nijntje Pluis. In iedergeval kan ik me de verhaaltjes van het kleine konijntje en die van opa en oma pluis nog heel goed herinneren. Ondertussen zijn er heel veel boekjes, in verschillende talen waarin zij avonturen met haar vriendjes beleeft, zoals: Nijntje in de dierentuin, Nijntje in de speeltuin, Nijntje aan zee, en zo kan ik nog wel even doorgaan.Nijntje

Nijntje

Een tijdje terug kreeg ik de vraag of ik een Nijntje boek wilde ontvangen… Dat wilde ik natuurlijk heel graag, want we lezen heel graag voor Liam maar ook met Liam. Dit kon je al in een eerder artikel lezen, maar de reden dat ik dit ook heel graag wilde is… ik had dus nog geen een van deze boekjes. En als er dus één boekje niet mag ontbreken dan is het een boekje van deze reeks wel.

Ik kreeg het nieuwe boekje Nijntje speelt verstoppertje opgestuurd. Dit boekje is geen normaal leesboekje, maar juist een leuk en leerzaam boekje. Het is namelijk een tabboek met schuifjes, zo kan je samen met het kleine konijntje en haar vriendjes verstoppertje spelen. En verstoppertje spelen wie doet dat nou niet graag? Door aan de schuifjes te trekken komen één van de vele vriendjes van haar zoals: Boris, Nina, Barbara, Betje en Knorretje tevoorschijn.

Liam beleeft heel veel plezier aan dit leuke en leerzaame boekje. Ik trek de schuifjes uit en laat de vriendjes tevoorschijn komen. Liam zorgt ervoor dat deze vriendjes weer verstopt zijn. Zo hebben wij samen de grootste lol en kunnen we er wel even mee doorgaan.

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. 

3 thoughts on “Nijntje, een lief klein konijntje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge