Vaders

Kunnen vaders hun kinderen ook eigenlijk opvoeden..?

Vroeger zorgde de man ‘de vader’ er voor dat er brood op de plank kwam. De vrouw ‘de moeder’ zorgde voor de kinderen en het huishouden. Waar vroeger de luiers door de moeders verschijnt werden, kun je dit klusje met een gerust hart aan de vader over laten. Gelukkig is de man tegenwoordig ook goed geëmancipeerd, en kunnen zij ook heel goed de rol van de vrouw op zich nemen. Niet voor niets hebben ze vaak een heuse papadag.

Moederinstinct

Ze zeggen dat als je moeder wordt, alles vanzelf gaat. Het zogeheten moederinstinct. Maar eigenlijk modderen moeders toch ook maar vaak een beetje aan en doen ze dus soms ook maar wat. Alleen vaders vinden het blijkbaar soms toch nog wat lastiger en vinden het blijkbaar fijner om tips en oplossingen in een boek op te kunnen zoeken, en zo en kneepjes van het vak te leren. Want tja als vaders dan een papadag hebben, gebeuren er ook weleens dingen waar ze niet gelijk de oplossing voor weten. En om dan niet gelijk een bezorgt telefoontje te hoeven plegen, kunnen ze dit mooi in de boeken opzoeken.

The Dad

Vorige week is dan eindelijk het allereerste opvoed-boek voor vaders uitgekomen. Samen met schrijvers Marcel Langedijk, Jan Heemskerk en kunstenaar Selwyn Senatori heeft The Dad oprichtster, Janine Breukhoven-Kho het perfecte boek voor vaders gemaakt.

                           Samenvatting
The Dad is een rijk geïllustreerd doe-leer-en-overleef-koffietafelboek voor vaders. Voor mannen die zich succesvol en relaxed door de opvoeding van het nageslacht heen willen slaan. Een complete gids voor kinderonderhoud en kroostsurvival. En natuurlijk partnermanagement. Grote, geïllustreerde themaverhalen, van alles over de bevalling tot seks als je kinderen hebt. Elke leeftijdsfase van je kind beschreven, van de wieg tot de deur uit. Persoonlijke interviews met bekende vaders, onder wie Kluun, Wilfred Genee, Gerard Ekdom, Eddy Zoëy, Howard Komproe, Dries Roelvink, Ron Blaauw en Atilay Uslu. Must haves en onmisbare stijltips voor vader en kind. Het 208 pagina’s tellende boek, biedt praktische tips voor mannelijke oplossingen van veelvoorkomende opvoedproblemen.

Vaders
Bron: the-dad.com

Nieuwsgierig

Natuurlijk ben ik ook even naar de Bruna gereden voor het boek. Want ondanks dat het eigenlijk een boek voor vaders is, was ik er toch ook wel een beetje nieuwsgierig naar geworden. Alleen een dingetje, ze hadden het boek bij ons niet in de winkel. Beetje jammer weer maar ach, wie weet kom ik hem nog wel in een andere winkel tegen of bestel ik hem nog wel…

Thuis heb ik een man zitten die het ook allemaal goed en lekker op gevoel doet, hoe is dat bij jullie thuis?

2 thoughts on “Kunnen vaders hun kinderen ook eigenlijk opvoeden..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge