Slaapkamer

Liam zijn nieuwe slaapkamer…

Over ongeveer vier maanden zal Liam grote broer gaan worden, hoog tijd dus voor een nieuwe slaapkamer. Via pinterest had ik al een hele tijd geleden een moodboard gemaakt, ik wist dus al precies hoe ik de slaapkamer in wilde gaan richten. Stoer, simpel maar ook een kamer die nog jaren mee kan. Dus niet een bewust printje waarvan je over een jaar of drie zegt, ‘nou hier ben je wel een beetje te groot voor geworden’.

Verven

Vorige jaar hebben we het hele huis opnieuw laten verven, alleen deze kamer hebben we toen overgeslagen. Het was tenslotte maar een rommel/logeerkamer waar ook onze kledingkast op stond. En met het oog op de toekomst vonden we het een beetje zonde om het een jaar later misschien helemaal anders te gaan doen.

Slaapkamer

Nu anderhalf jaar na die schilderbeurt leek het ons een goed plan om dit klusje zelf maar eens te gaan klaren. In de schuur stond nog een pot met witte muurverf, maar voor het geel moest ik nog wel even naar de bouwmarkt toe. Door middel van de kleurenstalen had ik al wel een beetje een idee wat ik wilde, even later stapte ik met een pot verf rijker de auto weer in. Eenmaal thuis aangekomen trok ik mijn kluskleren aan en kon ik aan de slaapkamer gaan beginnen. Mijn vader hielp even mee om met tape de driehoek uit te zetten zodat ook die er strak op stond.

Onze  oude tv-meubel stond ook altijd in die kamer, dit met de gedacht dat ik die onder het bed zou schuiven zodat hier wat rommeltjes in konden. Maar dit zou waarschijnlijk niet passen, ik besloot dus maar om hem maar als speelgoedkist te gaan gebruiken. In de loop van tijd was hij wat verkleurd dus ook deze kon wel een likje verf  gebruiken, tenminste dat hoopte ik aangezien het een hoogglans kast was. Gelukkig lukte het en het resultaat mag er zijn. Na anderhalve dag intensief verven was de kamer klaar, en kon het inrichten gaan beginnen.

Slaapkamer

De inrichting

Zelf vond ik een stalen bed wel gaaf, stoer en tijdloos. Deze kochten we uiteindelijk bij de Beter Bed. Voor de kast wilde ik eigenlijk heel graag een lockerkast hebben maar ik kon niet de juiste vinden of ze waren super duur. Op de site van de Ikea kwam ik wel een leuke zwarte kast tegen maar eenmaal in de winkel bleek de opbergruimte tegen te vallen en was ik bang dat het geheel te zwart zou worden. We besloten voor de Pax kast te gaan, makkelijk en naar wens in te richten. Door de zwarte handgrepen komt het zwart toch nog een beetje terug.

Slaapkamer

Accessoires

Het plankje boven Liam zijn bed komt van de Action en is in dezelfde stijl als zijn bed. Op het plankje heb ik een klein plantje gezet en een fotolijstje met tekst. Voor het wereldbolletje heb ik serieus stad en land afgezocht, uiteindelijk heb ik hem bij de Marskramer gekocht. Het bekende rolkarretje past er ook perfect bij en komt van de Ikea. Hier liggen een aantal boeken in maar ook de pampers aangezien Liam s’nachts nog niet zindelijk is. Het gave vloerkleed heb ik bij de H&M besteld. Voor bovenop de kledingkast vond ik het wel leuk om nog een plantje te zetten, leuk als hij gaat hangen. Het Tuck-Inn dekbedovertrek bestelde ik bij Witlof for kids.

Mamavanliam

Klaar

In principe is Liam zijn slaapkamer nu klaar, maar er zal vast ter zijne tijd wel weer het een en ander gaan veranderen maar goed voorlopig kan hij er weer voor jaren tegen aan. Het was even en hele klus, en ben nu het babykamertje nog aan het uitstellen want ook daar wil ik de muren weer even een opfrisbeurtje geven. Maar goed dat gaat gelukkig alleen maar om en likje verf, dus dat zou binnen een paar uur geklaard moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge