mama

De mama van… | Madelon de mama van Merel en Bram

De mama van…

Elke week is er een andere mama aan het woord. Zij vertellen over de naam van hun kindje(s), hoe ze als moeder zijn en of het hun leven ook heel erg veranderd heeft…

Stel jezelf even voor…
Ik ben Madelon, 28 jaar. Gelukkig getrouwd met Mark. Mama en personal assistent van Merel & Bram, eigenwijs, soms wat bijdehand en perfectionistisch. In verwachting van kindje 3. Werk in de detailhandel en hoop verder te groeien als blogster.

Hoe heet je kindje(s)?
Dochter: Merel/ Zoon: Bram

Hoe ben je op deze naam gekomen?
Merel vond Mark mijn partner erg mooi, toen hij hier mee kwam was ik meteen om. Bram was een naam die wij beiden in gedachten hadden, die keus was dus ook snel gemaakt.

Mama

Lijkt je kindje veel op papa of op mama?
Merel lijkt veel op mij (mama) en Bram heeft van beide wel wat weg maar lijkt toch echt meer op Mark. Allebei een mini me haha!

Hoe kijk je terug op je bevalling?
Bij Merel ben ik in het ziekenhuis bevallen, bij Bram thuis. En bij de 3e wil ik ook graag thuis bevallen. Lekker in je eigen huis, fijn en vertrouwd.

Heb je de zwangerschap ook nog op een speciale manier bekend gemaakt?
Nee eigenlijk niet. Eerst onze ouders en familie. Daarna vrienden en de rest volgde eigenlijk vanzelf.

Wilde je toen je klein was altijd al mama worden?
Toen ik klein was wel, in mijn tienerjaren dacht ik het ook prima te vinden zonder kinderen. Maar ik zou nu toch echt niet meer anders willen.

Hoe omschrijf jij jezelf als mama?
Ik ben vrij jong moeder geworden (23 & 24 jaar). Ik knutsel graag met de kinderen, we gaan graag op pad. Bij papa kijken bij de voetbal en samen op de bank een disneyfilm kijken daar kunnen we ook van genieten. Ik heb duidelijke regels maar ben niet altijd streng genoeg.

Vertel eens, vind je dat je leven veel verandert is sinds je mama bent?
Ja ontzettend veel. Ik werkte fulltime in een kroeg als bedrijfsleidster, werkte altijd in de avond/nacht. Nu ben ik overdag aan het werk. Ga een stuk minder uit. En heb niet overal tijd voor. Maar voor de belangrijke dingen probeer ik zeker tijd te maken!

Wat zou je nog heel graag aan je kindje(s) mee willen geven?
Wees eerlijk, naar jezelf en anderen. Houdt je aan normen en waarden die je hebt meegekregen. Heb je familie en vrienden lief en doe je best op school. Dat is zo belangrijk voor je toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge