mama

De mama van… | Alissa de mama van Dani

De mama van

Elke week is er een andere mama aan het woord. Zij vertellen over de naam van hun kindje(s), hoe ze als moeder zijn en of het hun leven ook heel erg veranderd heeft…

Stel jezelf even voor…

Hi! Ik ben de mama van Dani. Ik blijf eeuwig 25 nadat ik bevallen ben op mijn verjaardag. Sinds kort heb ik een baan bij een babywinkel in de buurt. Thuis ben ik graag bezig met wat dingen maken achter mijn naaimachines (en aanverwanten) of rommel ik wat achter mijn laptop. Ik wandel graag en ga dan ook graag de deur uit met Dani, om bijvoorbeeld hier naar de Efteling te gaan. Even lekker tijd samen in ons drukke leven.

Hoe heet je kindje(s)?
Mijn zoontje heet dus Dani.

Hoe ben je op deze naam gekomen?
We zochten naar een naam die hij ook makkelijk zelf moest kunnen schrijven, die mensen niet vreemd uit zouden gaan spreken (voor ons gevoel dan toch), en die mooi bekt bij de achternaam. De naam moest ook wel een beetje vlot zijn, maar niet te kinderlijk. Dus geen ‘tje’ erachter, want wat nou als het een beer van een vent wordt? Staat er dan straks een man van 2 meter die Daantje heet bij wijze van. Mij niet gezien. Een neef van mijn man heet ook zo en we waren eigenlijk wel heel enthousiast over de naam. Deze Dani was er trouwens ook heel blij om, hij wist van niks, tot hij het kaartje in de bus kreeg. Dat moet vast gek zijn geweest, een geboortekaartje binnen krijgen met je eigen naam.

Mama

Lijkt je kindje veel op papa of op mama?
Ik vind het wisselen, al zegt iedereen dat hij op dit moment erg op mij lijkt. Al kan hij heel goed zijn gezicht trekken zoals mijn schoonmoeder.

Hoe kijk je terug op je bevalling?
Dat doen we nooit meer. Sowieso, die zwangerschap was al niet mijn ding, maar die opgewekte bevalling hoefde van mij ook niet zo. Moedernatuur was het trouwens wel met mij eens dat we dit niet meer over gaan doen.

Heb je de zwangerschap ook nog op een speciale manier bekend gemaakt?
We hebben online een foto geplaatst met een extra paar schoenen. De meesten in de omgeving wisten het al wel, ik gaf al met 4 weken constant over en ben dat blijven doen trouwens. En die buik man… Met 6 weken was hij al niet meer te verbloemen, ik was al heel snel een zeekoe, ondanks dat ik eerst veel afviel en amper aan was gekomen.

Wilde je toen je klein was altijd al mama worden?
Nee, totaal niet. Het zat zelfs niet in de planning toen ik zwanger bleek. Hij was wel welkom hoor en ik zou hem ook echt niet willen missen.

Hoe omschrijf jij jezelf als mama?
Ik ben denk ik niet zo’n mama-mama. Ik ben volgens mij redelijk streng, al is dat ook wel erg nodig bij Dani. Mensen in de omgeving zeggen wel te merken dat ik niet gepland zwanger ben geraakt en dus ook niet zo’n roze wolk moeder ben.

Vertel eens, vind je dat je leven veel verandert is sinds je mama bent?
Ik vind van wel, maar ik ben toen ook gestopt met werken, omdat dit echt niet meer samenging. Ze hoopten dat ik 24 uursdiensten ging draaien, maar met een huilbaby erbij was dat echt geen doen. Daarna ben ik vanuit huis gaan werken en inmiddels was ik weer toe aan een fijne baan die ik dan ook gevonden heb. Als we ergens heen gaan is dit meestal met Dani en kiezen we ook altijd iets uit waar hij het ook naar zijn zin zal hebben. Hoe het leven er zonder hem uit had gezien? Geen idee, we hadden vast nog hier gewoond, ik had nog gewerkt waar ik toen was en we hadden dan vast vaak op vakantie gegaan. En wellicht had ik dan wat meer gedaan wat ik echt wilde, zoals een abonnement bij de sportschool, iets leuks voor mezelf dat niet alleen maar brood nodig is. Maar het leven gaat zoals het komt en we genieten er gewoon van met zijn allen. Heel soms kan ik hem een dagje wegbrengen zodat ik met een vriendin een dagje weg kan, maar vaak is dat niet.

Wat zou je nog heel graag aan je kindje(s) mee willen geven?
Blijf lekker jezelf, wees beleefd en netjes, luister goed en ga vooral je hart achterna. Het leven is er niet voor belemmeringen, maar voor kansen en grijp de kansen die je graag zou willen krijgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge