mama

De mama van… | Malou de mama van Nomi en Lenn

De mama van…

Elke week is er een andere mama aan het woord. Zij vertellen over de naam van hun kindje(s), hoe ze als moeder zijn en of het hun leven ook heel erg veranderd heeft…

Wie ben je?
Ik ben Malou, 27 jaar alweer en ik ben in november 2014 voor het eerst moeder geworden en in juli 2016 werd mijn tweede kindje geboren. Samen met mijn man en mijn kinderen woon ik in Overijssel. Ik ben thuisblijfmoeder en ik blog op www.madebymalou.nl en www.voormamasdoormamas.nl.

Hoe heet je kindje(s)?
Nomi en Lenn.

Hoe ben je op deze naam gekomen?
De naam Nomi had ik al heel lang in mijn hoofd. Lenn kwam ik tegen in een lijstje met namen op internet.

Mama
Lijkt je kindje op papa of op mama?
Nomi lijkt (qua uiterlijk) op papa. Op wie Lenn lijkt weet ik eigenlijk niet zo goed.

Hoe oud was je toen je erachter kwam dat je zwanger was en hoe oud was je bij de bevalling?
24 🙂

Hoe was je bevalling?
Bij Nomi kreeg ik een geplande keizersnede omdat ze in een stuit lag. Dat verliep allemal heel goed. Bij Lenn was het de bedoeling om natuurlijk te bevallen, maar doordat de ontsluiting niet vorderde en de gynaecoloog niet wist of Lenn het nog wel fijn had in mijn buik, werd het weer een keizersnede.

Heb je de zwangerschap ook nog op een speciale manier bekend gemaakt?
Nee niet echt, we hebben het ‘gewoon’ verteld.

Heb je altijd al mama willen worden?
Ja zeker! Als klein meisje speelde ik hele dagen met poppen en ik wilde toen al graag mama worden. Toen Bart en ik een tijdje samen waren wisten we dat we kinderen wilden, maar we wilden even wachten totdat ik klaar was met mijn opleiding.

Hoe omschrijf jij jezelf als mama?
Dat is best moeilijk zeg.. Volgens Nomi ben ik heel lief haha (oké, soms dan). Ik denk dat ik niet echt streng ben, maar als het nodig is zet ik Nomi wel eens in de hoek. Verder vind ik het heel belangrijk om mijn kinderen veel liefde te geven en er voor ze te zijn.

Ben je een werkende- of een thuisblijf mama?
Ik ben thuisblijfmama. Ik heb wel een tijdje gewerkt na Nomi’s geboorte, maar na een paar maanden heb ik er toch voor gekozen om bij haar thuis te blijven.

Is je leven veel verandert sinds je mama bent?
Ja best wel. Ik heb nu andere prioriteiten natuurlijk. Ik ga liever iets leuks doen met mijn kinderen dan uitgaan bijvoorbeeld. Maar ik vind het wel belangrijk om soms even iets voor mezelf te kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge