Meet the bloggers… Meet Lonneke

Meet the bloggers
Vandaag leren we Lonneke kennen. Een drukke mama van drie dochters verteld ons waar zij naast het bloggen nog meer mee bezig is. Ook verteld ze ons waarom ze is begonnen met bloggen. Pak een kop thee (of als je hem
later op de dag leest een goed glas wijn) en lees gezellig mee.
Wie ben je?
Mijn naam is Lonneke Buijze – Bazelmans (40 jr), ik ben vinoloog en moeder van drie dochters; Lynn (2007) en de tweeling Liza & Lexi (2011).
Samen met mijn man Laurens, die chefkok is, ben ik nu ruim 10 jaar eigenaar van Restaurant Artisan in het centrum van de Brabantse hoofdstad Den Bosch.
In de avonden werk ik in ons restaurant als gastvrouw en sommelier en overdag ben ik er voor onze dochters. 
Een druk en hectisch leven dus!
Wat is je blognaam?
Waar gaat jou blog over?
Ik wissel wijnreviews af met persoonlijke verhalen over opvoeden, kinderen, gezin e.d. Met een grappige mama quote probeer ik deze verhalen op te laten vallen tussen alle blogposts op internet.
De wijnen die ik beoordeel zijn altijd makkelijk verkrijgbaar (voor mama’s!) zoals supermarkt, hema e.d.
Eigenlijk probeer ik duidelijk te maken waarom mama’s wijn drinken en welke ze dan het beste kunnen drinken…
Waar haal je de inspiratie voor jou blogs vandaan?
Uit het dagelijkse leven en natuurlijk ook van mede-moeders. 
Waarom ben je ooit begonnen met bloggen?
Mijn grote passie is wijn. Het is gelukkig ook mijn vak om wijn te proeven en te beoordelen (beste baan ooit natuurlijk!). Vaak kreeg ik uit mijn omgeving de vraag: “Welke wijn kan ik nou het beste kopen in de supermarkt?”. Iets waar ik nooit antwoord op kon geven, aangezien ik bijna alleen wijnen uit de horeca dronk. Een andere grote passie is mijn Engelse Instagram account @relaxingmom, waar ik dagelijks mama quotes op plaats. Iets wat voor mij zeer ontspannend is om te maken. Mijn man is uiteindelijk degene geweest met het idee om mijn mama quotes samen te voegen met commerciële wijn reviews. Je zou kunnen zeggen dat mijn blog ontstaan vanuit twee grote passies: wijn & humor.
Wat vond je omgeving hiervan?
Ik heb tot nu toe gelukkig alleen maar positieve reacties ontvangen.
Hoeveel tijd spendeer je aan het bloggen?
Wijn proeven doe ik tussendoor. Ik ga er twee ochtenden per week voor zitten om te schrijven, dus ongeveer 6-7 uur per week. meet the bloggers
Welke eigen blogpost is jouw favoriet?
Dat is denk ik: Tijd voor jezelf. Geschreven naar aanleiding van het onderzoek van het SCP, wat gaat over het verschil in vrije tijd voor mannen v.s. vrouwen.
Heb je al eens een blunder begaan?
Spelling is nooit mijn sterkste kant geweest.. daar zullen ongetwijfeld de meeste blunders in het verleden en in de toekomst vandaan komen.
Kun je een aantal blogs noemen die je zelf volgt?
Natuurlijk! Vooral in het Engels ben ik bang..  www.scarymommy.comwww.tonihammer.com, www.loudmomma.com, maar ik vind ook www.clubvanrelaxtemoeders.nl erg leuk om te volgen.
Waarom moeten we jou gaan volgen?
Als je van wijn houdt en/of van een tikje sarcastische humor, dan is mijn blog misschien wel iets voor jou.
Op welke sociaal media pagina’s ben je nog meer te volgen?
Heb je nog tips voor andere bloggers?
Nee, ik ben nog maar pas begonnen. Dus waarschijnlijk heb ikzelf nog eerder tips nodig van anderen. 
Ondanks dat ik niet echt van wijn houdt en er al helemaal niet tegen kan (na twee glazen ben ik teut), volg ik je blogs met veel plezier. Dankjewel voor je antwoorden.
Ben jij of ken jij een blogger die hier ook aan mee wilt doen, stuur dan een mailtje naar melaniemastenbroek@icloud.com. 

6 thoughts on “Meet the bloggers… Meet Lonneke

  1. Wat een leuke naam voor een blog. Ik vind een wijntje lekker maar sinds mijn zwangerschap ben ik er niet meer zo aangewend dus na een glaasje voel ik het al meteen.
    Ik had je nog niet eerder gevonden maar zal zeker je blog in de gaten houden, een goede wijn review is altijd handig aangezien ik er zelf niet zo veel verstand van heb.
    evecee onlangs geplaatst…Avon First ImpressionMy Profile

  2. Leuk om zo andere blogs te leren kennen. Ik herken je blunders hoor Lonneke, ben zelf ook geen ster in spelling en door te bloggen let ik daar veel beter op en wordt mijn woordenschat ook groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge