Meet the bloggers

Meet the bloggers… Meet Roelina

Meet the bloggersDeze week in Meet the Bloggers is Roelina aan het woord. Deze mama weet naast dat ze druk is met haar werk, haar gezin en hobby’s ook nog eens perfect met elkaar te combineren… Neem snel een kijkje en zie waar deze mama allemaal mee bezig is.

Wie ben je?
Ik ben Roelina, werkende moeder, 18 jaar gelukkig ongetrouwd met mijn ‘schoolliefde’. Samen hebben wij 3 kindjes, waarvan 1 engelmeisje (onze dochter is 2 weken na haar geboorte overleden aan een zeer zeldzame aandoening genaamd Alveolaire Capillaire Dysplasie, ACD) en 2 zoons (1 van 2,5 en 1 van een half jaartje oud). Ik werk 36 uur in de week op een marketingafdeling van een verkoopkantoor en mijn vrije tijd prop ik vol met mijn vele hobby’s, waaronder bloggen

Wat is je blognaam?
Roelina’s blog (over het leven van een ‘working mom’).

Waar gaat jou blog over?
Over het leven van een werkende moeder. Ik vertel er over mijn ervaringen met mijn kids en hoe ik het moederschap beleef. Ik deel er mijn enorme shopverslaving met bijbehorende shoptips. Ik schrijf over de uitjes die ik doe en noemenswaardig genoeg vind en wat ik belangrijk vind in de opvoeding van mijn kids (voeding, regels, ect.). Kortom, over van alles eigenlijk, over mijn leven.

Waar haal je de inspiratie voor jou blogs vandaan?
Uit mijn onuitputbare bron van inspiratie genaamd mijn kids :). Uit mijn eigen leven dus voornamelijk. Maar ook ontdek ik wel eens een idee bij andere blogs, die ik dan weer ombuig naar iets dat bij mij past.

Waarom ben je ooit begonnen met bloggen?
Het is allemaal begonnen toen ik een manier zocht om het verhaal van onze dochter op te schrijven. Onze dochter is 2 weken naar haar geboorte aan een zeer zeldzame aandoening (Alveolaire Capillaire Dysplasie ACD) overleden. Dit had nogal een impact en op aanraden van mijn therapeut ben ik het verhaal van mij af gaan schrijven. Ik startte een blog (www.hetsterkstemeisje.roelina.nl). Doordat ik hiermee startte begon ik ook andere blogs te volgen. Van het een kwam het ander en zo besloot ik ook een blog te gaan beginnen voor mijn andere kant van het moederschap, de leuke kant zeg maar. Zo ontstond Roelina’s blog.Meet

Wat vond je omgeving daarvan?
Leuk. Ik heb het eigenlijk nooit echt aan ze voorgelegd maar heb het gewoon gedaan. Ik krijg eigenlijk alleen maar leuke reacties.

Hoeveel tijd spendeer je aan het bloggen?
Ik probeer om de dag (het liefst dagelijks trouwens maar dat lukt gewoon niet altijd) een artikel te plaatsen. Gemiddeld besteed ik 1 á 2 uur per dag, soms langer en soms korter, aan mijn blog. Er zijn avonden dat de artikelen werkelijk uit mijn pen vloeien en avonden dat ik niks doe. Ik zou wel meer tijd willen besteden maar een dag heeft maar 24 uur en ik heb dus ook nog kids en werk full time, dat past allemaal niet. Ik blog daarom ook gewoon echt omdat ik het leuk vind, geen druk dus, anders hield ik het niet vol.

Welke eigen blogpost is jou favoriet?
Ik ben natuurlijk trots op alle artikelen die ik gepost heb, maar een artikel waaraan ik veel plezier heb beleefd om het te schrijven is: http://www.roelina.nl/mama-zin-onzin/zonder-koffie-zou-mama-volhouden/. Geeft wel een beetje weer hoe ik tegen het leven aankijk.

Heb je al eens een blunder begaan?
Euh… nee? Misschien dat ik te lange teksten schrijf. Als communicatiedeskundige weet ik dat een te lange tekst vaak niet zo snel gelezen wordt. Maar ik kan het niet helpen, pentechnisch ben ik gewoon erg lang van stof. Gelukkig heb ik nooit de opmerking gehad van mensen dat mijn teksten te lang zijn, of dat ze niet leuk zijn om te lezen. Maar een punt van verbetering is hier nog wel te maken denk ik.

Waarom zou je het leuk vinden als we jou gaan volgen?
Tja, omdat ik gewoon een kei leuk mens ben…?! Op mijn blog probeer ik de moederboel altijd wel met een beetje humor te belichten. Ik neem het allemaal niet te serieus en met een flinke korrel (of zeg maar gerust pot) zout. Als je daarvan houdt, dan zit je bij mij goed. En ik vind het rete leuk om kindermode te shoppen (dure hobby trouwens), dus je vind er ook veel van dat. Ik deel graag (voor mij nieuwe) kindermode merken waarvan ik denk dat een ander die gezien moet hebben, vooral die met een printje. Ik ben gék op printjes.

Op welke sociaal media pagina’s ben je nog meer te volgen?
FacebookInstagramTwitterPinterest

Heb je nog tips voor andere bloggers?
Moeilijk, ik ben nog maar een groentje op dit gebied dus tips geven…?! Misschien voor sommige collega bloggers is het raadzaam eens kritisch te kijken naar de Nederlandse taal. Niet dat ik nou zo’n taalwonder ben hoor, maar je leest wel eens wat en dan denk ik ‘waar zat de spellingscontrole knop?’. Maar ach, over het algemeen kan ik alleen maar zeggen ‘keep on going’.

Dankjewel dat je aan mijn rubriek meet the bloggers mee wilde doen. Na het lezen waar jou blog over gaat, ben ik natuurlijk meteen verder gaan zoeken wat deze zeldzame aandoening van je dochtertje inhoud. Met tranen in mijn ogen heb ik het gelezen. Heel veel respect voor hoe je alles doet, en geniet van je heerlijk gezin…

Wist je trouwens dat je MamavanLiam ook via Facebook, Instagram en Bloglovin kan volgen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge