Meet the bloggers

Meet the bloggers… Meet Angela

Meet the bloggersDeze week in Meet the Bloggers is Angela aan de beurt. Naast haar werk, blogt deze mama over haar ervaringen en alles wat rond het moederschap komt kijken. Pak er weer een lekker kopje koffie of thee bij en lees ook deze week weer mee…
Wie ben je?
Ik ben Angela Lodder, 25 jaar en getrouwd met Stephan. Ik ben mama van een onwijs lief meisje genaamd Naomi. Inmiddels is zij bijna 15 maanden oud! In het dagelijks leven ben ik communicatieadviseur bij een stichting voor mensen met een lichamelijk en verstandelijke beperking. En bloggen op mijn eigen website is mijn grootste hobby!
Wat is je blognaam?
Mama met passie. Er zit een hele gedachte achter, dus mocht je nieuwsgierig zijn, lees dat vooral op mijn website. Dit is een stukje uit het artikel: “Een Mama met passie is een moeder die haar leven leeft. Die alles vol met passie doet. Of dat nu werken is, zorgen voor de kinderen, shoppen of uitjes met vrienden. Een Mama met passie is er eentje die beseft dat je alles uit leven moet halen wat erin zit.”
Waar gaat jou blog over?
Mama met passie neemt je mee in de wondere wereld van het moederschap. Mijn ervaringen, teleurstellingen, moeilijkheden, mijlpalen, bijzonderheden en ga zo maar door. Ik hoop je een stukje herkenning te geven. Ik geef ook anderen de ruimte in mijn rubriek Mama vertelt. Daarin kun je lezen waar andere mama’s mee worstelen, wat zij belangrijk vinden in het leven en hoe zij het moederschap ervaren. Dat jij echt niet de enige bent die zo moeeeeee is. Die er al een hele ochtend op heeft zitten voor 9:00 uur ’s ochtends, terwijl je collega zonder kinderen eerlijk gezegd niet begrijpt waar je het over hebt.
Ik hoop dat je ook moet lachen om de artikelen die langskomen, maar bovenal dat je er ook iets aan hebt. Dat je er misschien zelfs energie van krijgt als je leest dat jij niet de enige bent die met dingen worstelt. En dat niet alleen, ik hoop dat je mij beetje bij beetje leert kennen. Dat je mij ook helpt in het moederschap, want aan tips en ervaringen van jullie, heb ik heel veel!
Waar haal je de inspiratie voor jou blogs vandaan?
Waar niet! Echt overal. Tijdschriften die ik lees, een gesprek die ik met iemand heb, dingen die spelen in het nieuws. Vragen die ik zelf heb omtrent het moederschap of dingen waar ik mee zit of tegen aan loop.
Waarom ben je ooit begonnen met bloggen?
Ik liep al heel lang rond met het idee. Toen ik zwanger werd dacht ik: nu ga ik bloggen. Toch zette ik de stap niet. In oktober 2015 vroeg iemand op instagram mij om 10 dingen te delen die niemand nog van mij wist, waaronder ik dus deelde dat ik graag zou bloggen. Ik kreeg een aantal reacties van mensen dat ik het gewoon moest doen, want wat had ik te verliezen. Stephan was dat volledig met mij eens. Ik had al veel dingen geschreven tijdens mijn zwangerschap en mijn zwangerschapsverlof, maar dan gewoon in een Word document. Ik besloot een gratis wordpress website te maken en mijn eerste blog ging op 5 oktober 2015 online. Toch deelde ik mijn website nog niet, dus ik was de enige die het kon lezen. Ruim twee weken later ging ik dan toch echt online en na een maand besloot ik mijn gratis wordpress website gedag te zeggen en te gaan voor www.mamametpassie.nl.bloggers
Wat vond je omgeving daarvan?
Die moedigen mij aan en vinden het leuk om mijn verhalen te lezen. Sommigen zeggen: maar vind je dat niet eng dat onbekenden jouw verhaal lezen? En de foto’s van Naomi die je deelt? Ik deel wat ik wil delen over mijn leven. Uiteraard zijn bepaalde zaken gewoon privé. Alles wat ik schrijf over Naomi, schrijf ik niet zomaar. Ik denk altijd na en deel ook alleen foto’s waar ze leuk op staat of soms helemaal niet. Het moet haar later geen schade berokkenen. En als ze ooit zegt: mama ik wil niet dat je over mij schrijft, dan stop ik daar uiteraard mee.
Hoeveel tijd spendeer je aan het bloggen?
Ik schrijf wanneer ik inspiratie en tijd heb. Ik werk ook graag vooruit, want als ik een week geen tijd heb, dan maakt het ook niets uit als ik niet schrijf, omdat blogs toch ingepland staan. Ik denk toch al wel snel zo’n 10 uur in de week. Gaat best een hoop tijd in zitten hoor 😉 En ik wil ook op iedereen reageren, maar dat is bijna niet meer te doen. Ik lees alle reacties wel hoor en een vraag beantwoord ik ook! Ik ben blij met mijn vaste dagen, maar als het me teveel gaat worden, dan schroef ik het terug. Het is een hobby en geen baan, dus het moet leuk blijven.
 
Welke eigen blogpost is jou favoriet?
Dat vind ik lastig, maar als ik echt moet kiezen, dan ga ik voor een zeer persoonlijk artikel met de titel: Het werd mij allemaal even teveel. http://mamametpassie.nl/werd-mij-allemaal-even/ Een blog die ik binnen 45 minuten had getypt. Ik had sterk de behoefte om van mij af te schrijven. Mijn vader lag in het ziekenhuis met een zware longontsteking en ze wisten niet welke bacterie dat veroorzaakte. Een spannende periode, wat in totaal 14 dagen heeft geduurd. Gelukkig gaat het weer goed met hem, maar toen zag het er niet heel rooskleurig uit. Een blog die bizar goed gelezen is en waar ik ook via privéberichten verhalen van anderen kreeg te lezen die dit echt nodig hadden om te lezen. Ik vond dat heel bijzonder.
Heb je al eens een blunder begaan?
Ik sprak over kunstvoeding en daar werd ik op gewezen. Ik paste dit uiteraard aan, want ik had er gewoon niet bij stil gestaan wat dit voor moeders die hun kindje flesvoeding geven, betekende. In het boekje van het consultatiebureau wordt over kunstvoeding gesproken en op allerlei websites en facebookpagina’s die gaan over borstvoeding ook. Ik las eigenlijk niets anders. Toen beloofde ik niet meer over kunstvoeding te praten en daar ook heel goed op te letten in mijn blogs. Dat ging goed, maar toen gaf iemand een reactie met die term en ik gebruikte hem in mijn reactie ook. Niet zo handig van me.
Kun je een aantal blogs noemen die je zelf volgt?
Het zijn er best veel! Jou natuurlijk 😉 Verder Liefthuis, Everyday-life, Wilmaaa, Twinkelbella, Themommydiaries, Bregblogt, Laviesagista, Aukjeswereld, Volgmama, Lotuswritings en MadebyMalou.
Waarom zou je willen dat we jou gaan volgen?
Je moet niks, maar ik zou het wel leuk vinden natuurlijk! Er zijn talloze mamablogs, waar veel over dezelfde onderwerpen wordt geschreven. Mensen moet mij volgen als mijn verhalen en schrijfstijl hen aanspreekt. Als ze op zoek zijn naar iemand die eerlijk schrijft, dus ook als het moederschap zwaar valt.. Als ze zoeken naar ervaringen omtrent zwangerschap, borstvoeding en het ouderschap. Kortom als ze geïnteresseerd zijn in mijn belevenissen!
Op welke sociaal media pagina’s ben je nog meer te volgen?
Je kunt mij volgen via Instagram of via Facebook
Heb je nog tips voor andere bloggers?
Wees jezelf!
Schrijf omdat je inspiratie hebt en niet omdat je moet schrijven.
Werk met vaste dagen en tijden, dan weten je lezers wanneer ze iets kunnen verwachten.
Reageer ook op reacties die je krijgt op je blog
Noem je bronnen als je iets overneemt van iemand anders
Dankjewel dat je mee wilde doen aan deze rubriek. Ik vind het wel grappig dat je de kunstvoeding benoemt, aangezien ik je daar ook op gewezen heb haha. Nog steeds zie ik dit regelmatig voorbij komen en wil er dan eigenlijk elke keer wat van zeggen. Dat je dat artikel over je vader als favoriet opnoemt, kan ik wel snappen alleen zou ik het persoonlijke verhaal niet echt durven delen, en zou er anders eerst toestemming voor vragen. Jij weet wel wat ik bedoel.. 🙂
Volg je mij ook al Facebook, Instagram en Bloglovin?

2 thoughts on “Meet the bloggers… Meet Angela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge