Meet the bloggers… Meet Janske

Meet the bloggersNa even een korte vakantie/blogbreak staat er vandaag weer een nieuwe Meet the bloggers klaar. Deze week is mama Janske aan het woord, zij deelt haar ervaringen en avonturen met ons. Nieuwsgierig geworden? Pak een groot kop thee en lees weer lekker mee…

Wie ben je?
Ik ben Janske, 33 jaar oud uit Eindhoven en ruim 11 jaar samen met mijn lief. Sinds mei 2014 ben ik de trotse mama van Lola en ons 1 maand oude dochtertje Coco. Ik werk parttime als coördinator Publieksinformatie & Ticketing bij de leukste concertzaal van het zuiden en hou erg van concerten en festivals bezoeken en natuurlijk van bloggen. Daarnaast geniet ik ontzettend van het moederschap.

Wat is je blognaam?
Mijn blog bestaat sinds begin 2012, maar sinds 1 januari heeft deze eindelijk de toepasselijke domeinnaam Janske.nl

Waar gaat jou blog over?
Mijn blog gaat over mijn leven als mama, shoplogs, (concert) reviews, diy’s, brieven aan mijn dochter, mijn zwangerschap en strijd tegen de kilo’s en nog veeeel meer leuke en herkenbare onderwerpen. Ik probeer op een eerlijke en open manier mijn ervaringen en avonturen met mijn bezoekers te delen. Ik probeer dit altijd op een makkelijk leesbare manier te doen met een vleugje humor en een korreltje zout.

Waar haal je de inspiratie voor jou blogs vandaan?
Eigenlijk overal vandaan. Via mijn dochterlief, via andere bloggers. Genoeg inspiratie om mij heen!

Waarom ben je ooit begonnen met bloggen?
Zo’n 12 jaar geleden hield ik al op een eigen website mijn avonturen bij tijdens mijn zomers in Amerika. Ook schrijf ik sinds 2009 reviews van concerten en festivals voor Podiuminfo. Ik hou er van om te schrijven. En wat is er nog leuker om het te kunnen delen met een ander!?Bloggers

Wat vond je omgeving daarvan?
Die vinden het vooral erg leuk en hebben mij altijd fanatiek gevolgd. Nu is het extra leuk voor mensen dat ze de avonturen van dochterlief op deze manier van “dichtbij” kunnen meemaken. Het geeft ze het gevoel dat ze haar echt goed kennen omdat ze zo veel over haar lezen. Ik krijg vaak complimentjes. Dat maakt het natuurlijk extra leuk.

Hoeveel tijd spendeer je aan het bloggen?
Ik probeer zo’n 5 artikelen per week te schrijven, maar dit lukt lang niet altijd. Dat is prima. Ik schrijf voor mijn eigen plezier en het is echt een hobby voor mij. Met één artikel ben ik zo’n half uur tot anderhalf uur bezig. Het verschilt erg per artikel. Een artikel met veel informatie en foto’s is natuurlijk veel meer werk dan een persoonlijk artikel. Meestal vliegen de woorden uit mijn vingers en ben ik vrij snel klaar.

Welke eigen blogpost is jou favoriet?
Ohh, dat is lastig. Ik denk toch wel dat ik het mooiste, meest persoonlijke en eerlijkste artikel mijn bevallingsverhaal is van dochterlief. Na mijn (heftige) bevalling schreef ik een uitgebreid verslag over de meest heftige en bijzondere ervaring van mijn leven. Iedere emotie en alle details staan er in omschreven. Ik schreef hem om het te verwerken, voor vrienden en familie die er om vroeger en als herinnering. Open en eerlijk met een flinke dosis humor. Hij bestaat uit 3 delen maar is zeker de moeite waard om te lezen. Deel 1, Deel 2 & Deel 3.

Heb je al eens een blunder begaan?
Zo ver ik weet niet. Ik heb weleens voor een flinke discussie gezorgd omdat ik mijn negatieve ervaringen van het borstvoeding geven in een artikel op een rijtje had gezet. Volgens sommige andere bloggers zou mijn artikel er voor zorgen dat geen enkele nieuwe mama meer borstvoeding zou geven na het lezen van mijn artikel. Tuurlijk! Haha. Wat ze niet wisten was dat ik ook een artikel klaar had staan met al mijn positieve ervaringen. Misschien had ik deze moeten samenvoegen. Al ben ik er nog steeds van overtuigd dat sommige mensen begrijpend lezen en iets “met een korreltje zout nemen” niet zo goed kunnen. Dat vond ik best wel jammer. Borstvoeding is en blijft gewoon een gevoelig onderwerp,dat is toen wel weer bewezen,haha.

Kun je een aantal blogs noemen die je zelf volgt?
Ik volg ontzettend veel leuke blogs. Een aantal van mijn favorieten zijn Meisje Eigenwijsje, Moonoloog, Aukje’s Wereld, Mamaliefde & Little Wonder World

Waarom zou je willen dat we jou gaan volgen?
Omdat ik op een eerlijke en open manier schrijf over de ups en downs in mijn leven als mama. Met veel humor en mooie foto’s neem ik je mee op een mooie reis vol genietmomentjes en herkenbare situaties. Ik deel graag mijn ervaringen en ben ook altijd benieuwd naar die van jou. Ik hou van het contact met mijn bezoekers en vind het erg leuk als je mij wilt volgen!

Op welke sociaal media pagina’s ben je nog meer te volgen?
Je kunt mij ook volgen via: Facebook, Instagram, Bloglovin, Youtube, Pinterest

Heb je nog tips voor andere bloggers?
Blog vooral voor je eigen plezier. Blijf dicht bij jezelf en persoonlijk. Dat maakt je uniek en bovenal geniet er van

Allereerst nog gefeliciteerd met jullie dochter. Dankjewel dat je aan mijn rubriek mee wilde doen, natuurlijk ben ik gelijk even gaan rondsnuffelen en zag een super leuke maar ook goed overzichtelijke blog.

Volg je mij ook al via Facebook, Instagram en Bloglovin?

 

5 thoughts on “Meet the bloggers… Meet Janske

    1. Ik kwam haar al wel regelmatig tegen bij andere en via Instagram, maar eigenlijk nooit echt een kijkje genomen. Maar een super leuke blog ja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge