Meet the bloggers

Meet the bloggers… Meet Jessica

Meet the bloggersVandaag is Jessica aan de beurt, deze mama is druk maar ook helemaal zen. Naast haast werk en het bloggen, weet ze zich namelijk ook goed te ontspannen met een goed boek.

Wie ben je?
Mijn naam is Jessica, ben 41 jaar en ik woon met mijn man, tweelingdochters van 16 en 2 katten in De Meern.
Ik werk parttime op Schiphol als grondstewardess en parttime als yogadocent en blogger. Een heerlijke combi!
Als ik niet op Schiphol ben of op de mat zit dan laat ik me graag meeslepen door een spannend boek of ga ik lekker freubelen.

Wat is je blognaam?
YogaYess.
Een verwijzing naar mijn naam, maar ook een statement: zeg Yess tegen yoga!

Waar gaat jou blog over?
Via mijn blog wil ik mensen laten zie hoe makkelijk het is om yoga in je leven te integreren én hoe goed het is voor lichaam en geest.
Mensen denken dat je yoga alleen op de mat beoefend en dat het saai of juist ingewikkeld is, maar yoga is echt een levenswijze. Zo simpel. Een klein beetje heeft al effect!

Waar haal je de inspiratie voor jou blogs vandaan?
Uit het dagelijkse leven. Sta ik bij supermarkt, zie ik iemand moeilijk bukken en denk meteen ‘oh ik schrjf straks even over hoe je de wervelkolom soepel kan houden’.
Of ik lees iets in een tijdschrift en wil dat graag delen. Overal vind ik wel aanknopingspunten om over te schrijven. Maar misschien nog wel het meeste in m ’n lessen. Soms kun je gewoon niet alles in een les vertellen wat je wilt. En dat doe ik dan via mijn blog.

Waarom ben je ooit begonnen met bloggen?
Omdat schrijven een van m’n hobbies is. Ik hou al jaren een dagboek bij.
En omdat ik weet hoe goed yoga is voor lichaam en geest, zou ik het wel van de daken willen schreeuwen hahaha. Logisch gevolg dus dat ik schrijf over yoga.jessica

Wat vond je omgeving daarvan?
Volgens mij had die daar niet echt een mening over. De meesten vonden het wel leuk geloof ik.

Hoeveel tijd spendeer je aan het bloggen?
Ik probeer 1x per week iets te plaatsen, maar ben dagelijks bezig met het bedenken van onderwerpen en schrijf zo nu en dan een stukje wat opeens in me op komt.

Welke eigen blogpost is jou favoriet?
Omdat ik net pas blog heb ik nog niet zo’n groot bestand. Maar wat meer vertellen over een yoga houding vind ik altijd erg leuk om te doen, zoals deze over de kindhouding.

Heb je al eens een blunder begaan?
Nee, gelukkig nog niet. Ik lees m’n blogs altijd een paar keer door om geen gekke fouten te maken.

Kun je een aantal blogs noemen die je zelf volgt?
Ik volg niet echt specifieke blogs. Vaak kom ik via Facebook op blogs uit die ik dan lees. Bijvoorbeeld www.samenwerkenaangroeí.com (levenscoach) en gezondenlekker.wordpress.com (gezonde recepten).

Waarom zou je het leuk vinden als we jou gaan volgen?
Omdat er nog heel veel is wat mensen niet over yoga weten. En heel veel wat mensen denken te weten klopt niet. Op een laagdrempelige, nuchtere manier laat ik zien wat yoga wel is. Hoe makkelijk je weer lekker in je vel kan zitten. Zowel lichamelijk als geestelijk. En het is een leuke aanvulling op je eigen yogalessen.

Op welke sociaal media pagina’s ben je nog meer te volgen?
Op Facebook deel ik tips en nieuwtjes, op Instagram plaats ik yoga foto’s uit mijn dagelijkse leven en op Pinterest kun je mijn interesses volgen.

Heb je nog tips voor andere bloggers?
Ik denk dat ik zelf nog wel wat tips kan gebruiken hahaha. Ik kan alleen maar zeggen dat ik schrijf vanuit m’n zelf. Wat vind ik leuk om te plaatsen en waar kan ik goed over vertellen. Vaak blijkt dan, dat er meer mensen geïnteresseerd zijn in hetzelfde onderwerp.

Dankjewel dat je aan mijn rubriek mee wilde doen. Yoga lijkt me zo rustgevend maar de houdingen lijken mij ook zo lachwekkend en lastig om te doen…

Wist je dat je MamavanLiam ook op Facebook, Instagram en Bloglovin kan volgen?

 

2 thoughts on “Meet the bloggers… Meet Jessica

  1. Ik kan me voorstellen dat sommige houdingen lachwekkend overkomen
    Maar lastig absoluut niet hoor. Hou m’n blog naar in de gaten, dan zul je merken dat het echt heel simpel is.
    Dank je wel voor het meedoen aan jouw rubriek!
    Groetjes Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge