Meet the bloggers

Meet the bloggers… Meet Merel

Meet the bloggers

Het is weer dinsdag, dat betekend dat er weer we nieuwe Meet the bloggers online staat. Deze week is dat Merel, deze mama van 3 deelt haar ervaringen serieus, met een knipoog en wat zelfspot. Lees snel verder…

Wie ben je?
Hoi! In het kort: ik ben Merel, woon samen met Ro en onze drie dochters (10, 2 en 1). In het dagelijks leven werk ik als freelance schrijfster en daarnaast blog ik vrijwel elke dag.

Wat is je blognaam?
Lotus Writings

Waar gaat jou blog over?
Eigenlijk voornamelijk over het ouderschap en dan in de breedste zin van het woord. Ik schrijf over mijn ervaringen tijdens de zwangerschap, maar ook hoe ik het ervaar nu mijn oudste dochter alweer tien is. De ene keer heel persoonlijk, zoals over mijn bevallingen en een andere keer lekker luchtig. Soms publiceer ik anonieme verhalen van lezers. En ooit wilde ik ook over de liefde gaan schrijven, maar dat komt er veel minder van. Wie weet in de toekomst!

Waar haal je de inspiratie voor jou blogs vandaan?
Eigenlijk uit van alles. Zoals vanmorgen, ik keek in de spiegel en zag dat mijn haar steeds grijzer begint te worden. Wat nu? Moet ik het verven (en eerlijk is eerlijk, dan is het einde zoek) of laat ik het zo? En ik dacht gelijk: daar ga ik over bloggen. Een andere keer loop ik rond bij de kinderboerderij en zie om me heen alleen maar (groot)ouders verzonken in hun telefoon, terwijl de kinderen halsbrekende capriolen uithalen bij de eendenvijver of de konijnen verderop willen aaien. Dat vind ik dan zo zonde voor alle partijen, de ene helft krijgt geen aandacht en de andere helft mist bijna alles http://www.lotuswritings.nl/wangedrag-zandbak-corrigeren/. Ook daar schrijf ik over.

Waarom ben je ooit begonnen met bloggen?
Jaren geleden schreef ik blogs op Hyves. Dat waren vaak cynische stukjes of ze gingen over uitgaan en jongens. Vaak zeiden vrienden tegen me dat ik daar iets meer mee moest doen. Toch deed ik het niet. Onzekerheid en het idee dat mensen dat tegen iedereen zeggen, hielden me tegen. Na de geboorte van onze jongste besloot ik er toch maar voor te gaan. Gewoon dagelijks bloggen en dan zien waar het schip strandt. Dat ik inmiddels al zover ben gekomen als nu (eigen domeinnaam), had ik toen niet voor mogelijk gehouden.Meet

Wat vond je omgeving daarvan?
Ro heeft altijd achter me gestaan. En gemotiveerd als ik het even niet zag zitten. Hij neemt altijd geduldig de tijd om een blog door te lezen, me te voorzien van commentaar en te helpen als ik even geen onderwerpen heb. Zonder hem had ik bepaalde stappen niet durven nemen waarschijnlijk. Tegelijkertijd is het natuurlijk weleens lastig, zo’n moeder en vriendin die regelmatig met haar telefoon in handen zit en middenin een gesprek kan roepen: ‘Oh, even opschrijven! Ik heb ineens een idee voor een nieuwe blog.’

Hoeveel tijd spendeer je aan het bloggen?
Ongemerkt best wel veel. Ik publiceer soms drie blogs op een dag en die moeten allemaal ook nog gedeeld worden via Facebook etc. Elke vrijdag werk ik bij mijn ouders in huis http://www.lotuswritings.nl/omdat-echt-thuiswerken-geen-optie-bleek/, dan schrijf ik soms wel tien blogs achter elkaar. Toegegeven, die dagen kom ik helemaal suf thuis en kan dan geen stap meer verzetten. En die blogs moet ik natuurlijk nog wel de avond voor ik ze post even nalopen en hier en daar herschrijven. Verder schrijf ik tijdens alle middagslaapjes, soms ook op zaterdag en zondag. Een heel enkele keer in de avond. O, en ik moet tussendoor ook veel leren over alle mogelijkheden/technische kennis. Kortom, misschien wel dertig uur per week.

Welke eigen blogpost is jou favoriet?
Lastige! Ik vind de serie ‘In het zonnetje’ erg leuk om te doen, maar daarvoor heb ik alleen de vragen opgesteld. Op deze blog: http://www.lotuswritings.nl/het-derde-trimester/ kreeg ik persoonlijk veel leuke reacties. Hij is verder niet bijzonder goed gelezen, maar ik denk dat hij best herkenbaar is voor vrouwen in hun zwangerschap. Een andere is deze: http://www.lotuswritings.nl/tieners-fantastisch/ over onze tienerdochter. Ik mopper weleens op haar lamlendigheid of vind het dan weer heel spannend dat ze zo zelfstandig wordt, maar die tienerleeftijd is natuurlijk ook hartstikke leuk.

Heb je al eens een blunder begaan?
Niet zo zeer een blunder, wel dat ik stukken teruglees van een jaar geleden en die dan het liefst direct herschrijf. Qua kwaliteit zijn die niet te vergelijken met nu. Aan de andere kant vind ik dat heel fijn, betekent ook dat ik gegroeid ben.

Kun je een aantal blogs noemen die je zelf volgt?
Romy van Dochterlief.nl, Nicole van Everyday-Life.nl, Mary-Lou van Mamaloublogt.nl en Ramona van Kijk, Mama!

Waarom zou je willen dat we jou gaan volgen?
Het zou leuk zijn als iemand dit leest, mijn blog eens bekijkt en daar herkenning vindt. Of moet lachen. Uiteindelijk is dat toch mijn doel: mensen vermaken. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Op welke sociaal media pagina’s ben je nog meer te volgen?
FacebookInstagramTwitter en Pinterst

Heb je nog tips voor andere bloggers?
Ik raad beginnende bloggers aan om gewoon lekker te gaan schrijven. Je stijl moet zich nog ontwikkelen en de interactie met je volgers ook. Lees ook veel andere blogs. Soms zul je er inspiratie op doen, een andere keer ontwikkelt zich een leuk contact met deze medeblogger en bovendien leer je beter schrijven. Je kunt hier zien wat wel voor jou zou kunnen werken en wat niet. Zoek goed uit of dit echt is wat je wil. Ik heb in mijn afgelopen blogjaar al een paar leuke contacten opgedaan en vervolgens verloren, omdat ze het niet volhielden. Een goed blog kost veel tijd en energie, maar als dit je ligt is dat het allemaal waard.
Los hiervan is het belangrijk dat je ook technische informatie leest. Wat zijn follow en no follow links, waarom zou een disclaimer handig kunnen zijn en hoe kun je meer volgers krijgen? Als je via Google zoekt, zul je genoeg andere blogs tegenkomen waarin je die informatie vindt. Het is echt heel belangrijk als je het bloggen serieus wil nemen. Verdiep je eens in SEO en hoe je die kunt optimaliseren. Als je het goed wil doen, zal hier ook veel tijd in gaan zitten. Maar uiteindelijk komt het je site alleen maar ten goede!

Dankjewel voor je antwoorden Merel. Je artikel over het derde trimester is heel herkenbaar haha. En je blog over corrigeren, dat heb ik pasgeleden nog meegemaakt op een springkussen ik was echt woest op een twee jongens die expres kinderen gingen duwen. Mocht je nog iemand nodig hebben voor je In het zonnetje’ ik bied me aan 🙂

Volg je mij ook al via Facebook, Instagram en Bloglovin?

 

1 thought on “Meet the bloggers… Meet Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge