Momenten die ik graag nog had willen delen…

Momenten

‘Kijk omhoog
Naar de zon
Zoek niet naar een antwoord
Laat het los
Hou je vast aan mij
Deze weg wijst zichzelf
Hij leidt je naar de toekomst
Deze wolk drijft snel voorbij’

Vandaag is het precies 5 jaar geleden, 5 jaar dat mij lieve opa’tje al niet meer leeft. En ondanks dat ik niet meer zo veel aan hem denk, mis ik hem en ook mijn oma op bepaalde momenten toch nog wel eens. Zo ook op deze dag… Toen mijn oma in november 2005 overleed ging ik wekelijks naar mijn opa toe, soms werd dat ook weleens twee of drie keer per week. Ook bezocht ik elke maand minimaal wel één keer het graf van mijn oma. Nadat mijn opa overleed ging ik nog maar af en toe naar het graf, tot eigenlijk nooit meer. Misschien komt dit ook wel omdat het gemis toch op een gegeven moment wat sneller wegzakt.

Bijzondere momenten

Bepaalde bijzondere momenten zoals mijn zwangerschap had ik graag nog met ze willen delen, ook had ik ze natuurlijk heel graag kennis willen laten maken met hun 2e achterkleinzoon. Vol trots willen laten zien wat een grote man Liam al is geworden, en wat hij ondertussen allemaal al wel kan. Ook had ik ze natuurlijk heel graag op mijn bruiloft willen hebben, of in iedergeval met ze op de foto willen staan. Mijn zus heeft namelijk nog wel een hele mooie foto met onze opa op haar bruiloft. Jammer genoeg gaat dit niet gebeuren… Natuurlijk zou ik nog veel meer bijzondere momenten met ze willen delen, maar dan ik kan nog wel even doorgaan. Maar al zou ik nog meer even één keer met ze kunnen praten…

Kastanjeboompje

Van de week gingen mijn ouders samen met mijn oom en tante naar het graf om een bos bloemen neer te zetten, en wat bleek nou toen ze daar aankwamen… Er groeide een klein kastanjeboompje (kastanje met een takje en een paar blaadjes) midden op het graf. En nou ben ik absoluut niet bijgelovig maar zou dit een soort van teken zijn? Een teken dat het leven zo mooi verder bloeit..?

 

Ergens diep van binnen weet ik dat ze altijd meekijken met alles wat we doen. En dat ik al mijn verhalen en belevenissen met ze kan delen…

 

4 thoughts on “Momenten die ik graag nog had willen delen…

  1. Lijkt me heel lastig om je dierbare te missen op zulke momenten. Zo mijn mijn opa en oma (moeders kant) wel op mijn trouwen geweest, en dat terwijl mijn andere opa en oma al 9 en 5 jaar overleden zijn. Ook hoop ik heel erg dat ik mijn opa en oma nog mag voorstellen aan mijn kindjes als ik deze mag krijgen. Ze zijn nu 80, dus ik hoop heel erg dat ze nog een aantal jaartjes met ons meegaan… Sterkte op deze momenten meis…
    Jessica onlangs geplaatst…Sky – 3D MusicalMy Profile

  2. Dat zijn moeilijke momenten, ik heb mijn opa en oma nog en moet er niet aan denken als ze er niet meer zijn. Zoveel zie ik ze niet, want ze wonen een stuk verder, maar ik geef veel om ze! Sterkt hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge