Vaderdag

Qualitytime in Londen…

Begin Juli zijn Edwin en ik een paar dagen naar Londen geweest. Deze drie dagen hadden we even qualitytime en brachten wij ze zonder Liam in deze prachtige stad door.

Afgelopen November was ik al samen met mijn collega’s met het bedrijfsuitje naar Londen gegaan. Maar toen was het koud en regende het (wat natuurlijk ook niet heel gek is voor deze maand). Toch wilde ik deze stad nog heel graag een keer zien als we iets meer tijd hadden en met hopelijk mooi weer.

Qualitytime in Londen

In de twee jaar dat Liam nou in ons leven is, hebben we eigenlijk nog niet echt qualitytime gehad. Iets waar ik eigenlijk toch wel weer eens een keer aan toe was. Al eerder schreef ik eens in een blog dat als je eenmaal kinderen hebt ze toch ook gewoon mee moeten op vakantie. Ze horen nou eenmaal bij je leven, ik zou ze dan ook nooit achter laten. Toch besloot ik onlangs die blog en mijn mening er samen even tussenuit te gaan. Voor vaderdag verraste ik Edwin dan ook met een stedentripje. (Overigens zou ik nog steeds niet zonder kind op vakantie gaan, maar een kort tripje moet kunnen toch?😉)

Op maandag 3 Juli was het dan zover, de avond ervoor hadden we Liam al bij mijn ouders gebracht aangezien we om kwart over 10 zouden vliegen en we Liam niet zo vroeg bij mijn ouders wilden brengen. Na een vertraging van drie kwartier gingen we dan eindelijk om 11 uur de lucht in. Eenmaal veilig geland kochten we kaartjes voor de metro, vanaf Heathrow moesten we nog een uurtje reizen voordat we bij ons hotel aankwamen. Dit was een mooi en kleinschalig hotel vlak bij het Hyde Park.

Londen

Nadat we om 1 uur in ons hotel aankwamen zetten we de koffers op de kamer en stapten we weer de metro in en vertrokken we richting de Londen Eye. Natuurlijk deden we een rondje in het enorme reuzenrat, we dwaalden wat rond en savonds zaten we op tijd aan het diner. Na het eten maakten we nog een wandeling door het Hyde Park. Best bizar dat er zo’n rust heerst dat je niet eens door hebt dat je in een grote en drukke stad bent. Rond 10 uur lagen we al lekker op bed, moe en versleten van een lange en warme dag.

Londen

 

Dinsdag: Harry Potter en voetbal

De dinsdag hadden we onze wekker op 8uur gezet. Na een goed en uitgebreid ontbijt waar er nog speciaal pancakes gebakken werden, konden we de stad weer in. Ik wilde namelijk even naar platform 9 3/4 (dit is het perron waar de films van Harry Potter zijn opgenomen). Je kon daar met een karretje met koffers en een vogelkooi op de foto, maar jeetje wat was dat druk, ik had echt geen zin om te wachten.tot ik aan de beurt zou zijn. We vertrokken weer en pakten de metro richting het voetbalstadion van Arsenal, hier wilde Edwin graag een kijkje nemen. En hoewel ik niet van voetbal op tv hou, geeft zo’n stadion toch altijd een andere sfeer, en vond ik dit toch wel weer tof om zo te zien. Na deze stadion tour hebben we de metro weer gepakt richting de Tower Bridge. Hier stond ook weer een super lange rij, en omdat ik hier al op geweest was en Edwin niet zo’n zin had om te wachten zijn we hier niet naar boven gegaan maar lekker gaan shoppen op Oxford Street en Regent Street. Savonds na het diner zijn we nog lekker een rondje door het Hyde Park gaan lopen om vervolgens op tijd weer ons bed in te duiken, want ook deze dag hadden we in de hitte de nodige kilometers gemaakt en waren we versleten.

Londen

 

Woensdag: Shoppen bij Harrods en de Zara

Ook op de woensdag en tevens onze laatste dag hadden we onze wekker weer om 8uur gezet. Nadat we de koffers weer in hadden gepakt gingen weer naar de ontbijtzaal. Ook deze keer hadden we weer een lekker ontbijt en kregen we weer vers gebakken pancakes. We pakten de metro weer en gingen naar Piccadilly Circus om daar even te shoppen. Daarna door naar Buckingham Palace om de wisseling van de wacht te zien, maar omdat we ver achteraan stonden en het best warm was zijn we al snel weer verder gegaan. We rusten even uit in het St James’s park, we lunchten op Trafalgar Square bij de Pret a manger en gingen daarna naar Harrods.
Sochtends had ik een super toffe blouse gezien die ik nergens anders bij de Zara zag, ik besloot om hem toch te kopen en gingen we daarna dus weer terug naar Piccadilly Circus om hem in die Zara te kopen. Toen ik hem in mijn bezit had, was het tijd om weer terug naar het hotel te gaan. We pakten de koffers en vertrokken richting Londen Heathrow.

Londen

 

Nooit meer

Na de eerste dag besefte ik al dat ik onze kleine man enorm miste (en de tranen heel hoog voelde zitten), zei ik al tegen Edwin dat ik dit nooit meer zou doen. Ondanks dat we Liam heel erg gemist hebben, hebben we ook enorm genoten en hebben we het die drie dagen echt super goed getroffen met het prachtige weer. Naast de nodige kilometers met de metro hebben wij ook nog eens ruim 50 kilometer te voet afgelegd. Dat heb ik dan ook zeker aan mijn voeten gevoeld. Na alles wat er in die stad gebeurd is, heb ik mij geen moment onveilig gevoeld. Wel was ik natuurlijk weer super blij dat we weer veilig in ons eigen bedje lagen, wetende dat Liam maar een deurtje verder lag.

 

3 thoughts on “Qualitytime in Londen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge