tiptoi

Ravensburger tiptoi staterset…

Een van de cadeautjes die Liam vorige maand van Sinterklaas kreeg was het starterset van tiptoi. Hier speelde hij al regelmatig bij zijn grote neef mee, dus werd het op zijn verlanglijstje gezet. Met een grote glimlach werd er dan ook het cadeaupapier afgescheurd en sindsdien speelt hij er haast dagelijks mee.

Starterset

Na het uitpakken van de starterset kan je eigenlijk gelijk aan de slag. In de doos zit de tiptoi stift, de verbindingskabel en een boek. Op de pen zijn de bestanden van het desbetreffende boek al geladen. Je hoeft er dus alleen nog maar batterijen in te doen, de pen te activeren en je bent klaar om een van de vele werelden te ontdekken.

Ontdek de dieren van Afrika

Na het boek Bij ons thuis verschillende keren gedaan te hebben kochten we er nog een ander boek bij. Dit keer liet ik Liam kiezen en hij koos voor ontdek de dieren van Afrika. In dit boek gaan de kinderen op safari en leren ze de verschillende landschappen en de vele bewoners van Afrika kennen. Spelenderwijs krijgen de kinderen veel informatie over het Afrikaanse continent.

Veel meer tiptoi boeken

Natuurlijk zijn er nog veel meer tiptoi boeken die in verschillende leeftijden en categorieën verdeeld zijn. Zo heb je bijvoorbeeld het boek Mijn grote wereldatlas, deze valt natuurlijk in de categorie aardrijkskunde. De leeftijd die hiervoor wordt aanbevolen ligt tussen de 5 en de 8 jaar. De kinderen maken een reis rond de wereld, leren over continenten, zeeën, landen en hoofdsteden. Het boek op de bouwplaats valt onder techniek en wordt aanbevolen voor kinderen tussen de 4 en de 7 jaar. Hier leren ze hoe een huis gemaakt word en waar verschillende voertuigen voor gebruikt worden.

Overige tiptoi producten

Naast de stift met de boeken heb je ook nog verschillende spellen, losse speelfiguren, quizzen en een globe waar je verschillende onderdelen op aan kan tippen en zo van alles te weten komt. Waar ze de boeken in principe alleen kunnen doen, kun je dit juist ook heel leuk met meerdere doen. Zo ben je samen lekker leerzaam bezig, want ook als volwassene is er vaak nog genoeg te leren. Kortom een echte aanrader dus.

4 thoughts on “Ravensburger tiptoi staterset…

    1. Is het ook zeker, lekker makkelijk in een rugtasje als je op vakantie gaat of uit eten oid. Veel beter dan de iPad of telefoon haha

  1. Dat boek van tiptoi ‘Ontdek de dieren van Afrika’, zou echt iets zijn voor mijn kleinzoon.
    Hij is in augustus jarig, dus ik zet het even op zijn lijstje.
    Inderdaad heel handig voor een dagje uit, in de auto of op vakantie.
    Bedankt voor de tip.

  2. Dit lijkt me erg leuk voor mijn dochter! Ik ga er de volgende keer direct even naar kijken in de speelgoedwinkel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge