Pakjesavond

Samen met de familie pakjesavond vieren…

5 december de verjaardag van Sinterklaas of wel pakjesavond. Samen met mijn ouders en mijn zus met haar gezin vierden we dit heerlijke kinderfeest afgelopen zondag al. Dit omdat het voor ons qua werk en school makkelijker is om dat dan op die dag te vieren. 

Drukte

Om überhaupt de kado’s voor pakjesavond in huis te krijgen was nog een hele kluif. De meeste kado’s had ik allemaal met black friday besteld, en ik kon natuurlijk weten dat de kans bestond dat er door de drukte nog wel eens iets mis kon gaan. En ja dat moest natuurlijk hier weer gebeuren. Terwijl de ene bestelling met een domme smoes een paar dagen later geleverd werd, was de andere bestelling in het sorteercentrum kwijt geraakt. Maar uiteindelijk is alles goed gekomen en kwam gelukkig alles op tijd binnen. 

Verwend

Met een grote bons op de voordeur zat daar opeens een dvd in de brievenbus. Samen met de familie bekeken wij de Video van Sint. Aan het einde van de film vertelde Sinterklaas ons waar zijn pieten al de pakjes verstopt hadden. 

Pakjesavond

Snel haalden we de zakken naar binnen en kon de pret beginnen. Om de beurt zochten we een pakje uit. En gelukkig zijn de kids heel lief geweest dit jaar en zijn ze heel goed verwend. Ook de volwassenen werden gelukkig dit jaar niet over geslagen en mochten ook wij de nodige pakjes uitpakken. 

Playmobil

Aangezien er nog een babyboy aankomt, vonden we het een goed idee om van de Duplo over te stappen naar Playmobil. De keuze viel al gauw op de skihut, ook de sneeuwscooter en de 4×4 werden erbij uitgezocht. Zo heb je een mooie basis om mee te spelen. Aangezien Liam bij zijn neefje graag met de TipToi speelt, bestelde ik hier dus ook een starterset van. Als laatste kreeg hij nog een leuke puzzel en een lekkere chocoladeletter.

Pakjesavond

Bewust

Volgens mij wordt er elk jaar steeds meer geld aan pakjesavond uitgegeven. En ook wij doen daar gerust aan mee, hoewel ik zelf wel een bedrag in gedachten heb waar ik mijzelf echt aan wil houden. Aangezien al het speelgoed naar mijn idee ook elk jaar alleen maar duurder wordt, wil ik het zeker niet te gek maken. Ik ben mij er dan ook heel bewust van dat pakjesavond niet voor iedereen is weggelegd. Dat er nog heel veel gezinnen in ons land zijn die hier niet de centen voor hebben en waarbij Sinterklaas stilletjes hun huis voorbij gaat. Ik ben dus al heel blij dat Sinterklaas ons huisje niet overslaat en Liam wel een aantal kadootjes kan geven.

Hebben jullie ook al pakjesavond gevierd of ga je dat nog doen?

 

1 thought on “Samen met de familie pakjesavond vieren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge