Schaatsen

Kunnen we dan morgen eindelijk met Liam op natuurijs schaatsen…?

Ondertussen vriest het al een tijdje, en ligt er ook overal wel een lekker laagje ijs. En waar de Friezen al weer spreken over de schaatskoorts, en uitkijken naar de tocht der tochten, check ook ik regelmatig even de Facebookpagina van onze plaatselijke ijsbaan.

Daar ligt nu een laagje van 3 centimeter ijs op, maar om de ijsbaan open te doen hebben ze 5 á 6 centimeter nodig. Van mij mag het nu dus nog wel even door blijven vriezen, zodat hij nog een paar dagen open kan. Ik kan namelijk niet wachten om samen met Liam op natuurijs te schaatsen. Dat kleine mannetje wat op mijn oude dubbele ijzertjes over het ijs glijd. Wat lekker stuntelt en onwennig achter een stoeltje staat. Waarschijnlijk gaat hij er niks aan vinden, maar hij zal het toch eens moeten proberen, aangezien we volgens een Amerikaanse dame ons op deze manier van a naar b vervoeren.Schaatsen

Maar ook ik zal wel weer even onwennig op de schaatsen staan, tenslotte is het voor mij ook al weer 5 jaar geleden dat ik er op stond. Maar ach het is net zoals fietsen, dat verleer je nooit.

Jammer genoeg vriest het altijd aan de kust toch minder hard dus mocht de ijsbaan morgen open gaan, dan kunnen wij er hier waarschijnlijk maar 1 dagje van genieten. Maar hè we kunnen er dan wel voor het komende jaar tegenaan…

En als het dan toch eenmaal moet gaan dooien, laat dan de temperaturen dan ook maar flink stijgen. Zodat we met z’n alleen lekker kunnen gaan genieten van de heerlijke zonnige lentedagen. Want daar hebben we toch eigenlijk allemaal wel behoefte aan.

afbeeldingen: Pixabay

2 thoughts on “Kunnen we dan morgen eindelijk met Liam op natuurijs schaatsen…?

    1. Sorry een beetje een late reactie.
      Maar zoals je misschien in de volgende blog/vlog gezien hebt, zijn we nog lekker even wezen schaatsen:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge