Slapen

Slecht slapen: hysterisch wakker, de vele goed bedoelde adviezen en de gouden oplossing.

Op een gegeven moment breekt het je op.
Als je ruim een maand je kindje snachts tussenin hebt, slaap je als ouder op een gegeven moment toch ook niet echt lekker meer. In iedergeval was dat bij ons dus het geval.

Van de ene op de andere dag werd Liam opeens snachts hysterisch wakker en bleef maar om mij roepen. Vast een enge droom dachten we, dus na even met hem geknuffeld te hebben, legde ik hem weer terug. Dit ging dus niet werken want meneer bleef maar huilen. Nadat we hem tussenin gelegd hadden was hij meteen stil. De volgende nacht was het precies weer het zelfde liedje. We legden hem weer tussenin en dan viel dan gelijk weer in slaap. Dit bleef zo enkele weken doorgaan. Maar het gekke was dat hij overdag wel gewoon goed sliep. Ook de avonden waren prima.

lees ook: ik ben moe, behalve als ik slaap dan valt het wel mee

Slapen

Goedbedoelde adviezen

Ondertussen was ik haast elke dag wel aan het googelen wat het zou kunnen zijn. Dromen, verlatingsangst, een fase of misschien een opgesloten gevoel in zijn ledikantje. Intussen kreeg ik ook de vele goedbedoelde adviezen. Laat hem maar huilen hij valt vanzelf in slaap, je maakt hem het tussenin slapen anders gewend. Natuurlijk had ik daar over nagedacht, maar hé mijn nachtrust ik mij toch wel soort van heilig en een kind huilt en roept niet voor niks om zijn moeder. Ook moest ik een soort van slaapmethode van Dr.Estivill maar eens proberen, binnen een paar dagen zou dit wonderen verrichten.

Peuterbedje

In de tussentijd had ik samen met mijn vader het ledikantje uit elkaar gehaald en er een peuterbedje van gemaakt. In de hoop dat dit de oplossing zou zijn. De eerste dag dat hij daar op lag, hoopte ik zo dat hij door zou slapen en er ook niet uit zou rollen. Gelukkig viel hij er niet uit maar werd hij wel die nacht weer wakker.

De gouden oplossing

Had ik dan eindelijk na een tijdje de gouden oplossing gevonden? Eerder die dagen was Liam wat later op de avond wakker geworden en wilde niet in zijn eigen bedje slapen. Ik legde hem bij ons op bed en ging mijn tanden poetsen, bij terugkomst lag meneer lekker te pitten. Deze truc zou ik dus nu snachts gaan toepassen. Om 3 uur werd meneer weer wakker, ik ben naar zijn kamertje gelopen en vertelde dat ik mijn tanden ging poetsen en dan bij hem zou komen liggen, ik kwam alleen niet terug en dook gelijk weer terug ons eigen bed in. Dit heb ik drie nachten volgehouden en vanaf daarna sliep Liam de nachten weer lekker door. Wel heb ik bij de Ikea een nachtlampje gekocht en brand die nu dus heel de nacht.

Twee weken verder

Nu zijn we twee weken verder en ligt Liam nog steeds heel de nacht in dromenland. Met veel plezier ligt hij al een maand in zijn peuterbedje zonder er ook maar een keer uit te rollen. RN mochten er over een tijdje weer zulke nachten de dagelijkse revu passeren dan weet ik wat mij te doen staat, als dit dan tenminste nog werkt.

Wie heeft er ook zo’n periode meegemaakt, en hoe gingen jullie hier mee om?

 

4 thoughts on “Slecht slapen: hysterisch wakker, de vele goed bedoelde adviezen en de gouden oplossing.

 1. Hier ook zo fase gehad met beide meiden

  En ook mijn nachtrust was me heilig dus pakte ze gewoon tussenin

  Hier was het gelukkig dat ze het zelf beu waren
  Soms komen ze snachts over gelopen
  En meestal begin ik met nee je kan echt niet tussenin .. de ene keer trappen ze erin en gaan ze terug naar bed
  En de andere keer liggen we met ze 4tjes in een 2 persoons bedje

 2. Wat een “vervelende” fase waar hij in zat, maar wat fijn dat je nu een oplossing hebt gevonden! Hij wilde gewoon weten dat jullie ook gingen slapen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge