Temperaturen

Slapen met deze tropische temperaturen…

Eindelijk is het zomer, en bereiken we temperaturen van tropische waarden. Temperaturen die voor sommige mensen heerlijk zijn, maar voor mensen die er niet goed tegen kunnen of bij bepaalde activiteiten niet te doen zijn.
Ook in de avond zijn deze temperaturen vaak nog hoog en wordt het er in sommige kamers van het huis niet beter op. Vooral als je naar bed gaat merk je dit heel goed. De pyjama’s en dekbedden worden in de hoek geslingerd. Iets wat je als volwassene heel goed kunt doen, maar wat voor kleine kinderen toch een stuk lastiger wordt. Als ouder moet je er daarom goed voor zorgen dat het slapen voor een kind een stuk aangenamer wordt.

Tropische temperaturen

Ondanks dat we het boven lekker laten doorluchten, tikt de temperatuur op Liam zijn kamer toch echt nog de tropische 30 graden aan. Gelukkig is hij op één avond na elke avond nog goed in slaap kunnen komen. We leggen hem dan ook in plaats van een romper en pyjama alleen in een onderbroekje. Zijn dekbedje leg ik dan weer losjes over zijn benen heen.
Gezien deze hoge temperatuur zal hij zeker geen kou vatten, en kan hij zijn warmte goed kwijt. Dit werkt bij ons uitstekend en slaapt hij heerlijk van half 8 tot ongeveer half 8.

Lees ook: Liam zijn kamertje

Tips om de temperatuur nog aangenamer te maken

Toch kan je natuurlijk enkele dingen doen waardoor je de temperatuur in de slaapkamer misschien nog iets aangenamer kan maken.

•Zorg dat het lekker donker is op het kamertje. Als heel de dag de zon op het kamertje schijnt snap je wel dat de temperatuur snel op kan lopen. Heb je geen verduisterende gordijnen of ruillluiken, dan kan je er desnoods nog een handdoek voor hangen.

•Je kunt bijvoorbeeld wat plastic flessen met water vullen en in de diepvries stoppen. Eenmaal bevroren zet je deze voor het slapen gaan voor de ventilator in de slaapkamer.

•Eindig de douche met wat kouder water (nee dit moet natuurlijk niet ijskoud zijn). Op die manier koelt het lichaam wat af, als je dan meteen je kindje in bed legt, blijft het lichaam nog even koel. Genoeg om lekker in slaap te kunnen vallen.

•Natuurlijk kleed je je kindje niet zo warm aan als dat je anders doet. Kan je kindje niet zonder slaapzak, kijk dan of je hierbij alleen een rompertje aantrekt of misschien helemaal niets.

•Wikkel een koelelement in een handdoek, leg deze een uur voordat de kleine naar bed gaat in het bedje neer. Zo voelt het matras als hij gaat slapen een stuk koeler aan, maar door de handdoek ook weer niet te koud.

Hoe zorg jij ervoor dat er op de kamer een aangename temperatuur is, en je kindje dus lekker kan slapen?

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge