tanden

Tanden poetsen met de Disney magic timer app

Tanden poetsen, een dingetje wat bij kinderen nog heel vaak een strijd is. Een strijd die met veel pijn en moeite twee keer per dag gevoerd moet worden. Want die witte pareltjes moeten natuurlijk wel mooi, gezond en schoon zijn.

Ook hier was het in het begin een hele strijd om Liam zijn tanden te poetsen. Als afleiding gebruikten we dan de tv of zongen we liedjes. Op een gegeven moment zijn we toen over gestapt op een elektrische tandenborstel in de hoop dat dit momentje wat relaxter zou zijn.

Elektrische tandenborsel

Zo gezegd zo gedaan, we kochten een elektrische tandenborstel. Het handige aan deze is dat hij elke 30 seconden even stopt en dan weer verder gaat, hierdoor weet je precies wanneer je 2 minuten aan het poetsen bent. Als het aan Liam ligt dan poetst hij toch liever met een normale tandenborstel, dus wisselen we dit af en toe af. Het nadeel is dan alleen wel dat je natuurlijk nooit precies weet hoelang je aan het poetsen bent. Die twee minuten vind ik dan wel weer heel belangrijk aangezien gaatjes altijd op de loer liggen. 

tanden

Disney magic timer 

Sinds een tijdje gebruiken we de Disney magic timer van Oral-B. Een ideale app die op een leuke en speelse manier precies aangeeft hoelang je al aan het poetsen bent. Terwijl de timer afloopt wordt er langzaamaan een plaatje schoongepoetst. Dit plaatje is een sticker die aan het plakboek word toegevoegd. Het tanden poetsen word dus beloond met elke dag twee stickers, iets waar kinderen natuurlijk dol op zijn. Elke keer als we klaar zijn met poetsen wil Liam dan ook zijn verzameling bekijken.

Sinds deze app op onze telefoon staat, zegt Liam nu bijna elke dag ‘eerst even tandjes poetsen’. Ook zijn eigen tanden poetsen gaat hierdoor steeds makkelijker en beter omdat hij nu net zolang doorgaat totdat het plaatje tevoorschijn is gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge