trakteren

Trakteren op de peuterspeelzaal…

Sinds eind oktober zit Liam alweer op de peuterspeelzaal. Iets waar hij het helemaal fantastisch vind en dan ook maar al te graag naar toe gaat. Lekker spelen met de kindjes en veel nieuwe dingen leren.

Trakteren op de peuterspeelzaal

Wanneer je bijna jarig bent, is het natuurlijk gebruikelijk dat je dan in de klas mag trakteren. En gisteren was het dan zover. Aangezien Liam zondag alweer drie jaar word (drie jaar alweer jongens war blijft die tijd?!!) mocht hij dus gisteren trakteren. Maar ja dan is het natuurlijk de vraag, wat gaan we voor creatiefs doen? Voor een ouder is dit ook weer een nieuwe mijlpaal dus via Google en Pinterest was ik al een tijdje terug op onderzoek uitgegaan.  In mijn achterhoofd had ik al wel wat ideetjes bedacht maar toch een extra kijkje kan geen kwaad. Wie weet kom je nog wel veel leukere dingen tegen.

Lees ook: Hoera, Liam is al weer 1 jaar oud…

Een origineel idee

Omdat het zomer is wilde ik wel wat leuks doen wat ook een beetje bij deze tijd van het jaar past. Ik had dus al het originele idee (NOT) om luchtballonnetjes te maken n die te vullen met fruit. Maar via Google kwam ik dus ook echt een super leuk idee tegen, namelijk een eilandje. Deze is gemaakt van eierkoek en daar bovenop zat een snoep schatkistje en een palmboompje geprikt. De leidster vertelde mij twee weken geleden dat ze het wel fijn vonden als het een gezonde traktatie is. Aangezien dit idee niet heel erg gezond is (denk aan het schatkistje) liet ik dit idee varen en besloot om toch lekker voor mijn eerste optie te gaan. De luchtballonetjes, dit scheelde mij overigens ook even twintig palmbomen knippen.

trakteren
bron: pinterest

Bij de Hema kocht ik bekertjes, rietjes en ballonnen. De rietjes plakte ik aan de bekertjes vast en blies de ballonnen op. Deze plakte ik aan de bovenkant van de rietjes vast. Gister op de dag van het trakteren, sneed ik de aardbeien in vieren en vulde hier de bekertjes mee. Nog een vorkje erbij en voilà klaar is je makkelijke gezonde en vooral zomerse traktatie.

 

1 thought on “Trakteren op de peuterspeelzaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge