Voeding

Waarom ik bewust voor flesvoeding koos…

Bijna dagelijks lees je de mooie verhalen en zie je troste mama’s die borstvoeding geven. Hoe geweldig mooi en intiem dit is, maar ook dat dit toch wel de beste voeding is die je je kindje maar kan geven. En dat geloof ik ook allemaal heel graag, maar er zijn ook heel veel mama’s die dit niet kunnen of willen geven. En één van deze mama’s ben ik dus.

Flesvoeding

Altijd heb ik al geroepen dat ik nóóit geen borstvoeding zou gaan geven. Het moment dat de verloskundige dit tijdens een gesprek dan ook aankaartte, zei ik dan ook volmondig NEE. En waarom? Nou gewoon omdat ik er totaal het type niet voor ben…
Ik wilde gaan en staan waar ik wil, zonder dat ik aan mijn borsten hoefde te denken of deze zouden kunnen ontploffen. Ik wilde niet overal kolfapperatuur mee hoeven slepen. Ook wilde ik heel graag dat Edwin en mijn naaste familie en vriendinnen een flesje konden geven wanneer Liam er om vroeg. En dat ik ook s’ nachts af en toe lekker door zou kunnen slapen.

Uiteindelijk is het ook maar heel goed dat ik toen de keuze voor flesvoeding gemaakt had. Aangezien ik destijds met mijn gezondheidstoestand regelmatig Liam onverwachts bij mijn ouders bracht. En dus zeker niet aan een voeding dacht…

Bewuste keuze

Flesvoeding een bewuste keuze die ik destijds maakte, want ook met deze voeding gaf ik mijn kleine mannetje alles wat hij nodig zou hebben om een grote en sterke knul te worden. Een bewuste keuze die ik, mocht er ooit een tweede kindje komen, zonder er over na te hoeven denken zo weer zou maken.
Elke moeder heeft zo haar eigen redenen om voor een bepaalde voeding voor het kindje te kiezen.

(Ik gebruik bewust niet het woord kunstvoeding, omdat ik dit zelf echt een vreselijk woord vind)

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

 

 

3 thoughts on “Waarom ik bewust voor flesvoeding koos…

    1. Zeker weten, denk dat het dan elke keer ook een strubbeling is om dit dan verplicht te moeten doen. Elke voedinn en elke keuze is goed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge